Lise anbefaler makron-hjerter til Morsdag

Søndag 12. Februar er det morsdag og tirsdag 14. Februar er det Valentines Day. Det er med andre ord to gode grunner til å ta frem bakeutstyret de kommende dagene. Haldenser og bakebokforfatter Lise Stenersen anbefaler gjerne søte makron-hjerter. 

Lise Stenersen lanserte i fjor sin egen bakebok med deilige og fristende oppskrifter. Hun ønsker å dele oppskrifter og inspirasjon med haldenserne som leser kandusi.no og først ut er søte makron-hjerter.

Hvordan har det vært å gi ut egen bok, Lise?
– Å lansere en helt egen kakebok har vært en veldig spennende reise. Jeg har lært masse underveis. Siden jeg har gjort alle prosessene rundt boken på egenhånd har det også til tider vært litt tøft. Da har det vært ekstra godt å ta turen hjem til mor. Og som oftest tar jeg selvfølgelig med en kake. Alt blir bedre med kake. Hun har lært meg masse av det jeg kan om baking og mange av oppskriftene i boken er hennes, forteller hun.

16709537_10154736570795660_1589076649_o

Det bringer oss selvfølgelig rett til temaet Morsdag.
– I helga er det morsdag og jeg tror jeg må lage en av favorittkakene mine og ta med meg litt blomster hjem til kjære mamma.

Har du lyst til å lage makroner? Her er Lise’s oppskrift!

Du trenger: 110 g mandelmel, 170 g melis, 100 g eggehvite, 50 gr. Sukker, 2 ts. vaniljesukker, ønsket pastafarge

Sjokoladefyll: 200 g sjokolade 1 dl fløte

Miks sammen eggehviter til det begynner å skumme og du ser at vispen (bruk ballongvisp) lager spor i eggehviten. Hell sukkeret veldig sakte i en tynn stripe langs kanten av bollen. Pisk godt til det dannes stive topper.

Tilsett ønsket farge og miks til fargen er jevnt fordelt. Her er det viktig å bruke pastafarge da konditorfargen du får kjøpt i daglivarebutikkene er for flytende og vil ødelegge konsistensen på røren. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker og ha dette oppi de piskede eggehvitene. Bruk en slikkepott og vend blandingen til røren får en lett rennende konsistens. Det pleier å ta ca. 50-60 vendinger for å oppnå dette.

Ha røren i en sprøytepose med en tipp. Sprøyt en «V» på et brett dekket med bakepapir.  Bruk en tannpirker og rett litt om det blir ujevnt. Form en liten spiss med tannpirkeren slik at hjertet får en fin form. Bank brettet 2-3 ganger i bordet slik at luftboblene forsvinner. La makronene stå og hvile i ca. 1 time til det har dannet seg et lite skall på toppen. Stekes midt i ovnen på 150 °C i ca. 15-18 minutter.

La makronene avkjøle seg helt, la dem gjerne stå en stund før du tar dem av bakepapiret.

Sjokoladefyll: Ha 1 dl. fløte i en kjele og varm opp på middels varme. Må ikke koke. Ta kjelen av platen. Bryt sjokoladen opp i biter å ha den over i den varme fløten. La den stå i noen minutter før du rører til alt er godt blandet. Avkjøles helt og ha gjerne fyllet i kjøleskapet til det får tykk nok konsistens. Ha sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt ut litt sjokolade på en makron før du trykker lett på en makron på toppen.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, ca. fire dager.

Denne oppskriften finnes også i boken min som kan kjøpes ved å klikke her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer