Lise anbefaler hjemmelagde Jaffa Cakes

Haldenser og bakebokforfatter Lise Stenersen deler gjerne baketips og oppskrifter med haldenserne. Kanskje det frister å prøve hennes oppskrift på hjemmelagde Jaffa Cakes? 

Min absolutt favoritt-kjeks er Jaffacakes. Jeg har ikke tall på hvor mange esker jeg har spist opp igjennom tidene, men det er ikke rent få. Fikk plutselig lyst til å prøve å lage de selv. Her kommer oppskrift.

Ingredienser (ca 24 stk)
2 egg
50 gr sukker
50 gr mel
Revet skall av en appelsin

Gele
2 pk appelsingele
saften av en appelsin
5 dl vann

200 gr kokesjokolade

Lag geleen først. Kok opp 5 dl vann, ta kjelen av platen og tilsett 2 pakker appelsingele. Rør godt til alt pulveret er løst opp. Ha i saften fra en appelsin for ekstra god smak. Kle en liten form på ca 20×30 ca med bakepapir og hell gelen i. Sett i kjøleskapet i et par timer

Ha litt vann i en kjele og la dette få et oppkok. Skru varmen ned slik at det bare småkoker. Ha en bolle over kjelen og pisk sammen sukker, egg og appelsinskall med en håndmikser i ca 5-6 minutter til du har en luftig og lys eggedosis. Sikt i melet og vend dette forsiktig med en slikkepott.

Gjør klar 2 stk (a 12 stk) muffinsbrett og smør disse godt, jeg brukte formfett til dette, men du kan også smøre med smør. Ha ca en spiseskje røre i hver og stek på 180 °C i 10 minutter. Bruk en skje å løsne bunnene forsiktig og legg de på en rist.

Ta geleen ut av kjøleskapet og bruk en liten rund utsikker og legg en rund appelsindisk på hver bunn.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg litt.  Bruk en teskje og hell litt sjokolade på toppen av geleen. stryk den utover og dekk forsiktig ned til kanten. Avkjøl i kjøleskapet og nyt.

Flere tips og oppskrifter finner du på hennes blogg. 

Vil du lese mer om og kjøpe Lise sin bakebok så kan du besøke denne siden. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer