Lise anbefaler brownie bløtkake med friske bær

Haldenser og bakebokforfatter Lise Stenersen deler gjerne baketips og oppskrifter med haldenserne. Selvfølgelig har hun gode kakeoppskrifter til 17.mai!

Jeg elsker 17 mai. og kan ikke vente til dagen kommer. Mange ønsker å bake noe godt til denne store dagen og jeg har funnet en ny favoritt. Dette er en brownie bunn med pisket krem og friske bær i norges flotte farger.

100 g smeltet smør
150 g mørk sjokolade
2 ss kakaopulver
4 eggeplommer
2 egg
125 g sukker
50 g mandelmel
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 eggehviter

4 dl fløte
3 ss melis
ca 100 g blåbær
ca 150 g jordbær
ca 100 g bringebær

Smelt smør og hakket mørk sjokolade over vannbad og rør i kakaopulveret.

Pisk eggeplommer, egg og sukker luftig. Start med middels hastighet i 2-3 minutter før du øker hastigheten til høy og mikser i ytterligere 4-5 minutter. Rør inn mandelmel, hvetemel, bakepulver og det smeltede smøret med sjokolade og kakao. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i kakerøren.

Fordel røren i 3 smurte springformer (Ø 20 cm). Stek bunnene på 170 grader i ca. 14 minutter. Avkjøles helt.

Ha fløte og melis i en bolle og miks sammen til du har en luftig og fin krem. Det ser best ut om du passer på å ikke piske for mye. Da blir den glatt og fin.

Legg en av bunnene på et kakefat og bre over en tredjedel av kremen. Fordel friske bær jevnt over og jenta med de to neste bunnene. Jeg pyntet med et lite dryss hakket sjokolede på det øverste laget.

Flere tips og oppskrifter finner du på hennes blogg. 

Vil du lese mer om og kjøpe Lise sin bakebok så kan du besøke denne siden. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer