Linja lever, linja flytter

Foto: Johannes Granseth/Halden videregående skole

La linja leve! Ropte vi for noen år siden da Musikk, dans og drama ved Halden videregående var trua med nedlegging. Og vi ble hørt. Nå satser fylket mangfoldige millioner på å bygge nye lokaler på Saugbrugs, og de skal romme både denne og flere andre linjer på skolen.

Rett som det er så sier folk til Sverre Magnus Heidenberg: er det ikke sånn at linja deres skal legges ned?

– Jeg tror folk i Halden er så vant til at Musikk, dans og drama er trua med nedlegging at de ikke har fått med seg at vi faktisk vant frem med protestene våre. Vi har levd med nedleggingsspøkelset i over ti år, det har nesten blitt en vane. Men vi er jo faktisk redda for lenge siden!

Vi står utenfor det som skal bli linjas nye hjem, sammen med en tverrfaglig gjeng fra linja. I ti minus. Det blir en kort prat. Foran oss ruver et av Saugbrugs mange tomme bygg. Det mangler vinduer i tredje etasje, og det rives både utvendig og innvendig. Det er vanskelig å se for seg at dette kan bli bra igjen, men sånn som det her skal det se ut allerede i 2022:

Fint, ikke sant? I tredje etasje skal Musikk, dans og drama bo. I tillegg skal helse & oppvekst, elektro, byggfag og teknologi- og industrifag inn i bygget i første og andre etasje. Illustrasjon: Plus Arkitektur.

Sverre er fagleder på Musikk, dans og drama. Han gleder seg til å flytte inn i nye lokaler.

– Det er veldig fint at Halden videregående nå blir samlokalisert, sier Sverre. Det er på tide. Jeg tror at vi kan få til mye fint når vi er nærmere hverandre. Helse og sosial for eksempel, det kan veldig lett knyttes opp til kultur! Kanskje vi kan lage produksjoner i samarbeid med dem? Det hadde vært utrolig kult å fått til et samarbeid på tvers av linjene.

Trappene blir kanaler mellom avdelingene. Illustrasjon: Plus Arkitektur.

 

Dennis Karlsen er avgangselev på dramalinja i år, så han er ikke med på flyttelasset i 2022. Men han ser helt klart verdien av å samle skolen på ett sted.

Føler du deg som en del av Halden videregående sånn som det er nå?

– Jeg føler meg som en del av Halden videregående, avdeling Risum.

Det blir litt humring i gruppa. Det er ingen hemmelighet at elevene til tider føler seg litt isolert der oppe på Risum.

Andreklassing på musikklinja Daniel, og musikkelev på samme trinn Anna får heller ikke oppleve de nye lokalene.

– Men dette blir jo utrolig fint, sier Daniel, med mange øvingsrom, konsertrom og studiorom. Det blir mange muligheter for de nye elevene, og perfekte muligheter for å utvikle seg for eksempel som musiker.

For Anna er det helt greit å slippe flytting, hun har blitt glad i Risum og synes det er greit å tilbringe alle tre årene der oppe.

De eneste i gruppa som faktisk skal gå et år i nye lokaler er førsteklassingene Sten Andre og Frida.

– Det er spennende at vi får oppleve både den gamle og den nye skolen, sier Frida. Sverre har fortalt hvordan en del om hvordan det skal bli, jeg tror det kommer til å bli utrolig fint.

Sten Andre nikker. For dem blir russeåret tilbragt i sentrum, og ikke på Risum.

Bak fra venstre: Frida Fosen Lillestølen, Dennis Dahle Karlsen, Alfred Minge og Daniel Ommedal Rosales. Foran sitter Sten Andre Eriksen og Anna Cecilie Aarsund Eriksen sammen med faglærer Sverre Magnus Heidenberg.

Linja lever altså. Det betyr at man trygt kan søke om plass her. Og søknadsfristen er i april. Hint hint.

Bra gjeng, eller hva? Foto: Johannes Granseth/Halden vgs.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer