Lille Blå og halemysteriet

Hvem har tatt den magiske halen til Lille Blå? Det er spørsmålet i barneteateret Lille Blå og halemysteriet, som førsteklasse drama på Risum setter opp på biblioteket denne uka.

Vi er midtveis i BomKræsjBang-uka, og elevene på musikk, dans og drama på Risum har hendene fulle. I går var det konsert på Feelgood, og i kveld står Rockehuset for tur. Og så er det teater. Onsdag, torsdag og fredag setter førsteklasse drama på Risum opp sitt egenskrevne barneteater Lille Blå og halemysteriet på Halden bibliotek for et knippe heldige barnehagebarn.

Spretten Idrettsbarnehage og Harekas barnehage fikk æren av å overvære premieren på biblioteket i dag. På lørdag blir det åpen forestilling, og da kan også du ta med deg barna og se. Og det bør du gjøre altså.

Lille Blå har mistet halen sin! Hvem har tatt den? Halen ble borte mens Lille Blå lå og sov. Når hun våknet var den bare vekk. Men barna i salen vet råd.

-Det er heksa som tok den, roper en liten jente.

Åneiiiiiiiiiii! Halen er BORTE!

Og det er faktisk heksa, eller egentlig trollmannen da, som er skurken. Trollmannen nappet ut halen og stakk sin vei. Lille Blå må vekke vennen sin Håsen, som snakker kaudervelsk, for å få hjelp til å finne halen. Veien til å finne halen er lang og rar. Blant annet må vennene spørre den mediterende Kalle Kitty om råd.

Kalle Kitty (Maria) har veldig god luktesans, og kan muligens hjelpe til med å finne halen.
Barneteateret utspiller seg i flere rom i biblioketet. Her er det bare å henge på! Håsen (Martin) og Lille Blå (Angelika) viser vei.

Lille Blå og Håsen er på sporet av halen, som de mener at trollmannen har tatt. For å finne trollmannen spør de også et trehodet, kokkelerende troll om hjelp. Trollet SlaHaHa lager digge sølekaker med apebæsj og ekornpromp.

Et trehodet troll med tvilsomme kulinariske kunnskaper.

Nå hadde det jo vært dårlig gjort å røpe slutten på eventyret her, for det er jo meninga at dere skal komme og se dette selv. På lørdag! Men jeg kan vel være grei nok til å si at det ender godt for Lille blå.

-Det er kjempegøy å sette opp barneteater, forteller produsent og Risum-elev Melina. Det er mye jobb, men vi lærer masse. Jeg synes ikke det var så veldig vanskelig, vi har tatt med ting som vi tenker at barn liker. Vi har hatt det veldig gøy underveis.

Historien om Lille Blå og halemysteriet begynte med seks eventyr. Dramaelevene ble delt inn i grupper, og så begynte de å dikte i hop eventyr på hver sin kant.

-Så begynte jeg å tvangssammenslå historiene, forteller lærer Sverre Magnus Heidenberg.

Seks eventyr, ble til tre. Så ble tre til to, og til slutt måtte elevene samle de to siste historiene til en. Nå hadde de grunnlaget for teaterstykket sitt.

-Vi spilte ut historien flere ganger underveis, forteller Melina, for å se hvordan det ble. Vi har endra masse på det underveis. Det er også lov til å improvisere litt underveis når man spiller i forestillingene.

Elevene har delt seg i to lag, sånn at de får bytte på å være organisatører og skuespillere. På den måten får elevene oppleve både det å organisere og spille i en teateroppsetning. Under denne forestillingen var Melina og hennes lag organisatører, men allerede i neste forestilling skal de være skuespillere.

Lag 1. Eva, Isa, Eline, Maria, Angelika, Martin og Mathilde.
Lag 2: Fra venstre bak: Lærer Sverre først, så Charlotte, Melina, Mohammad og Lovisa. Foran sitter Eivind og Jesper.
Barna fra Harekas barnehage syntes det var veldig gøy med teater i biblioteket. Det var ikke skummelt i det hele tatt faktisk, ikke en gang trollmannen var nevneverdig skummel. Alt var bare gøy. Bak barna sitter Elin og Morten, som jobber ved Harekas barnehage.

Lørdag 17. mars spilles det altså to åpne forestillinger med Lille Blå og halemysteriet på Halden bibliotek. En klokka 12 og en klokka 13. 

Billetter (kr. 50,-) finner du her.

Forestillingen varer ca. en halvtime.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer