Lever opp til statusen som helsefremmende skole

På fredag gjorde elever og ansatte på Gimle SFO gjort en fantastisk jobb. Gjennom hele dagen var elevene med og hakket opp grønnsaker og skar opp fersk fisk.  De inviterte foreldrene på middag.

Artikkelen er opprinnelig publisert på Halden kommune sine nettsider. 

Rektor Anita Gundrosen på Gimle skole forteller at tre ansatte deltok på kurs i Oslo gjennom prosjektmidler via folkehelserådgiver. På kurset lærte de ansatte om hvordan de sammen med elever kunne tilberede fisk og grønnsaker over bål eller grill ute i naturen. På planleggingsdagen til høsten skal hele personalgruppa få del i kunnskapen fra kurset.  Utgifter til maten på fredag ble dekket av «prosjekt fiskesprell».

Læring
Se de fine tegningene på de vedlagte bildene som forteller hvilken grønnsak det er i hver skål. Anita Gundrosen sier at her er det læring, hygge og sosialt fellesskap i ett.  Vi vil bidra til at ungene lærer om sunn og helsefremmende mat.  Riktig kosthold er viktig for unger som skal motta læring og være aktive.

Stolte elever inviterte på middag
På ettermiddagen ble foresatte invitert til grillfest ute i skolegården. Hver enkelt fikk mikse sin egen fiske- og grønnsaksrett som de la på grillen. Foreldrene var begeistret over den deilige og helsefremmende fredagsmiddagen de fikk servert. Også elever og ansatte spiste med stor appetitt.

Gimle

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer