Less paper, more guitars

 

 

Det er fristende å omskrive H2H sitt slagord «Less paper, more action» etter gårsdagens konsert på Bryggerhuset. På scena er det plassert ikke mindre enn 10 gitarer.

De første som griper sine er Sindre Dybvikstrand og Finn Tore Konradsen. Det blir en god blanding av egne og andres låter innen sjangeren visepop. I’m Yours (Jason Mraz) er blitt en signaturmelodi etter Idoldeltakelsen i 2007. Konradsen spiller solo både på akustisk og elektrisk gitar som viser at han virkelig kan bruke sine instrumenter.

Med banjo lot Dybvikstrand tonene trille gjennom Europa, fra latinske rytmer, via russisk musikk til irsk reel.
Duoen var særs samspilte og harmoniene satt godt med stemmer som passer sammen.

Christina Brynildsen var neste artist på scena, med fullt band. Philip Mohn på bass, Thomas Pettersen på trommer, Trond-Atle Bokerød på tangenter og Magnus Berg på gitar.
Etter noen år i Sverige ble hennes låtvalg hentet fra broderlandet bl.a. Kent og Lisa Nilssons «Himlen runt hörnet». Brynildsen har en flott stemme som kledde låtene bra.

Så gikk vi over i konsertens mest rocka del. Philip Mohn fikk på seg gitar og overtok mikrofonen. Samtidig som tidligere Little Eden musiker Torkel Varfjell hengte på seg bassgitaren. Mohn sang et knippe nyskrevne låter på norsk. At han er en god rockegitarist fikk vi bevist i flere soloer som publikum begeistret ga sin applaus til. Den delen av konserten ble avsluttet med en glitrende jam hvor Mohn og Berg duellerte på sine gitarer.

12189842_1250351324990591_7869225041535921340_n

Kvelden overraskelse kom til slutt. Magnus Berg er en ung musiker, som har blitt vel etablert. Berg representerer blusens fremtid og er allerede booket inn til neste års Notodden Bluesfestival. Han har også låter på listene i USA og har turnert «over there».
Han er i Halden for å spille inn noen melodier i Philip Moens Spinner studio. Når han hørte om veldedighetskonserten ville han veldig gjerne bidra.
Det ble skikkelig Chicagoblues hvor fingrene fløy over gitaren, verdig sammenligning med de store bluesgitaristene. Imponerende av både Berg og bandet som var samspilte selv om de hadde hatt minimalt med tid til øving før konserten.

H2H leder Tom Andreassen var strålende fornøyd med kvelden. Han fortalte at billettinntekter, gaver og inntekt fra salg av T-skjorter i sin helhet ville gå til en familie i Romania som har adoptert 3 barn som er søsken. Allerede i begynnelsen av desember vil Andreassen og frivillige fra Norge reise ned for å utbedre kjøkkenet i huset og kjøpe inn forsyninger slik at de får en god jul. De 18 000,- som kom inn vil komme godt med.

Teksten av skrevet av Terje Høvik, frivillig i H2H. 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer