Legger ned Blomsterland på Risum

Etter omtrent 10 års drift av blomsterbutikk på Risum er det kroken på døra. Eier Hilde Buer Folkeseth sier at konkurransen fra Rema1000 og Kiwi blir for tøff, så hun velger i stedet å satse videre med Blomsterland på BRAveien. 

Blomsterland har i mange år hatt to avdelinger i Halden, en på Risum og en på BRAveien. Det hele begynte på BRAveien, men for omtrent 10 år siden ønsket de å gi Iddesiden et tilbud om blomsterbutikk også. Det har gått veldig bra helt frem til nå.
– Vi har hatt god omsetning de siste årene og svært mange fornøyde kunder. Men for et drøyt år siden måtte vi flytte fra lokalet vårt og femti meter lenger bort. Bygget vi var i ble revet og Rema1000 bygde nytt. Vi fikk nye lokaler som dessverre ikke har svart til forventningene, forteller Folkeseth. De ble lovet både god skilting, god tilgang på parkering og fin uteplass, men dette har ikke kommet i orden.
– I tillegg ble vi liggende mellom to butikker, Kiwi og Rema1000, som begge fronter at de har blomster og tidvis ”dumper” prisene. Da blir det vanskelig å skulle konkurrere når man er en fagbutikk.

IMG_3865

Folkeseth forteller at de ønsker å satse videre på butikken på BRAveien.
– Den butikken er godt etablert og vi har et stort kundegrunnlag i området. Det er selvfølgelig godt for oss å se at omsetningen der er god nok til at vi vet vi kan satse videre.
Butikken ligger i samme bygget som Coop Prix Brødløs, og Folkeseth forteller at det er helt annerledes å samarbeide med dem enn erfaringene hun har gjort seg med dagligvarebutikkene ved Risum-butikken.
– På BRAveien har vi en svært god dialog med butikksjefen. De har valgt at de i all hovedsak ikke skal selge blomster, siden vi har den samme inngangen som dem. Det er naturlig nok viktig for oss også at vi kan bidra med å trekke kunder til dem.

Folkeseth er veldig godt klar over at det er tøff konkurranse for mange bransjer som opplever at dagligvarebutikkene tar inn ”deres varer”, som blomster og bøker.
– Jeg syns det er trist at mange tar så lett på dette med fagbutikker. Skal jeg kjøpe en god bok går jeg til bokhandelen, de har bra utvalg og kan gi tips. Den dagen du trenger en brudebukett eller en krans til begravelse kan du ikke handle den på Rema eller Kiwi, da trenger du at det fortsatt finnes en blomsterbutikk i nærheten.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer