Latinamerikansk, lekent og noteløst

Torsdag 14. november inntar Det Norske Blåseensemble kultursalen med sin latinamerikanske konsert The Mission.

The Mission er fravær av sirlig oppstilte orkesterrekker og notestativ. Og nærvær av rytmer, energi og pur spilleglede..

Musikerne har memorert repertoaret for å forkorte avstanden mellom seg selv og publikum. Åpne opp for orkesterets indre liv og fjerne tid og rom. Føle på pulsen, dynamikken og lidenskapen som finnes så godt bevart i sanger fra det latinamerikanske 1500-tallet. En musikalsk fest du sent vil glemme.

Sangskattene ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da spanjolene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et spennende, eksotisk musikalsk møte. Det Norske Blåseensemble har gjort det latin-amerikanske repertoaret til sitt eget og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for både konsertprogrammet og innspillingen av dette.

Blant annet har prosjektet tatt ensemblet hele veien til en av verdens største barokkfestivaler i Bolivia – «Misiones de Chiquitos». Musikken blir fremført i versjoner på skreddersøm av ensemblets egen Stian Aareskjold, og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter, noe som kjennetegner Det Norske Blåseensemble. Den faste besetningen er for anledningen utvidet med zinke/cornetto og gitar.

Brygga kultursal er for anledningen rigget til med småbord for en intim og hyggelig stemning.

Det Norske Blåseensembles The Mission spilles torsdag 14. november klokken 19. Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer