Lager sommerleir for 400 barn

Mikaela Dahl og Michael A. Lundsveen på Ungdomssamfundet utvider sommerprosjektet sitt. Sommeren 2019 skal de ta med seg fire hundre barn og ungdommer på sommerleir i Setesdal. Prosjektet har fått navnet Sommerleir for alle.

I fjor var det topptur med tretti ungdommer som var sommerens hovedaktivitet. Da gikk Michael, Mikaela, ungdommene og de andre frivillige til toppen av Galdhøpiggen i juli. Neste sommers prosjekt blir større. Mye større.

-Vi ville lage et opplegg som favner om flere, forteller Mikaela. Det er jo ikke for alle å gå topptur. Den sommerleiren vi planlegger nå kan absolutt alle være med på.

Fire uker; fire hundre barn

Det er ikke bare turen som blir annerledes, antallet barn og unge som får være med er også kraftig oppjustert. Neste sommer skal Mikael og Michaela nemlig ta med seg fire hundre unger på tur. Men ikke alle på en gang heldigvis. I fire omganger, i bolker på hundre, skal Østfoldbarn reise med buss til Evje i Setesdal, og bli der i fem dager. Turen går til TrollAktiv, en aktivitetspark i Evje i Setesdal.

-TrollAktiv tilbyr rafting, fjellturer, paintball og masse andre aktiviteter, forteller Michael. De skreddersyr opplegget til gruppene som kommer. De har alt utstyret vi trenger, og de har overnattingsplasser. Jeg skal også ta med meg litt utstyr fra Høgskolen sånn at vi kan bygge droner mens vi er på tur. Det kommer til å bli mange morsomme aktiviteter.

Her kan du se en video fra Trollaktiv i Setesdal:

Fikk 200 000 fra DNB 

Nå har Michael og Mikaela søkt Bufdir om midler til turen. Men allerede denne uka fikk de en god slump penger til prosjektet fra DNB, Sommerleir for alle fikk nemlig tildelt to hundre tusen fra banken! Michael og Mikaela var i banken og fikk overrakt sjekken på onsdag. 

-Jeg fikk telefonen for to uker siden, forteller Michael, mens jeg satt på jobb på Høgskolen. Det er utrolig moro for oss at DNB tror på det vi gjør her. 

Her får Sommerleir for alle en sjekk på 200 000 fra DNB denne uka! Foto: Anders Svendsen.

Alle barn og unge i Østfold får muligheten til å søke om å bli med på tur. Denne gangen tar de også med seg barneskolebarn på tur, ikke bare ungdommer.

-Vi har også bestemt oss for å ta en liten egenandel for turen for dem som har økonomisk mulighet til det, forteller Mikaela. Det er mest fordi vi trenger at folk forplikter seg til turen. Det er kjempedumt hvis vi får avmeldinger dagen før vi drar når vi vet at det er lange ventelister til turene. For dem som har problemer med å betale for tur blir det ikke noen egenandel. 

Selv skal Michael og Mikaela være med på hver bidige sommerleiruke neste sommer. Det blir en sommer med mange bussturer og mye aktiviteter. Sånn er det jo med Michael og Mikaela og de andre frivillige som jobber for ungdomsprosjektet til Extra Giverglede. De bruker tiden sin på andre. Det er ganske fint.

Les om turen til Galdhøpiggen i fjor her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer