Lager sommercamp for 100 ungdommer

Med støtte fra Bufdir får Extra Giverglede muligheten til å invitere hundre østfoldungdommer på sommercamp i Evje, fordelt på to helger. Der blir det rafting, paintball og mye annet gøy!

Det er vanskelig å drive ungdomsklubb i en tid der folk helst ikke skal samles, men Extra Giverglede holder koken oppe og planlegger sommercamp mens de venter på at samfunnet åpner såpass at det går an å åpne dørene til klubben i Violgata igjen. Nå har Barne-, ungdoms-og familiedirektoratet (Bufdir) innvilget Extra Giverglede svimlende 800 000 kroner til sommercamp for ungdom i Østfold! Mikaela Røstadli Dahl og Michael Andersen Lundsveen i Extra Giverglede har alt begynt å planlegge to helger på TrollAktiv i Evje med masse spennende aktiviteter for hundre heldige ungdommer fra fylket.

-Det blir lasertag, kajakk, padleboard, paintball, one wheel og masse annet gøy forteller Mikaela. Vi arrangerer to turer med femti ungdommer på hver tur. Vi skal bo i hytter, og vi er sju frivillige voksne med på begge turene.

Smittevernregler gjør planlegginga litt mer komplisert enn til vanlig.

-Vi må for eksempel ha en toetasjers buss for å få plass til femti ungdommer, forteller Mikaela, for de kan ikke sitte for tett på hverandre i bussen. Vi skal dele ungdommene inn i mindre grupper, og kjøre rullerende femkamp, sånn at ungdommene kan bli godt kjent med hverandre.

Andre tiltak for å begrense smitte er at Extra Giverglede deler ut poser med eget bestikk, tallerken, oppvaskkost og annet kjøkkenutstyr til hver av ungdommene som er med på tur.

-Vi skal prøve å unngå engangsutstyr, sånn at vi ikke belaster miljøet så mye, forteller Mikaela. På denne måten kan ungdommene vaske sitt eget utstyr. I tillegg vil vi bestille mat fra for eksempel pizzarestauranter, og så spiser alle inne i hver sin hytte. Vi må gjøre det sånn denne gangen på grunn av smittevern.

I tillegg får ungdommene utdelt hver sin såpe, hver sin Antibac, og alt annet som trengs for å overholde alle smittevernregler.

På årets sommercamper åpner Extra Giverglede for at ungdommer fra Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Aremark også kan søke om plass på turen, i tillegg til ungdom fra Halden.

-Alle ungdom født mellom 2002 og 2007 kan søke om å være med, forteller Michael, og hvem som helst innafor den gruppa er velkomne til å søke.

Egenandelen på turen er på 1290,-.

-Det høres kanskje høyt ut, sier Mikaela, men denne turen koster over fire tusen per hode med buss og mat og aktiviteter. Vi har gjort det sånn at det går an å søke redusert egenandel hvis det er behov for det, for vi vet at noen kan slite med å få betalt den summen. Alle er velkomne til å søke, vi tenker at ungdom fra alle typer familier kan ha lyst til å være med på dette.  Noen har kanskje fått avlyst ferien fordi foreldrene jobber i helsevesenet, noen har foreldre som har blitt permittert og kanskje ikke har råd til ferie allikevel. Det er mange ulike skjebner der ute nå.

Den første sommercampen går av stabelen i uke 26, fra fredag 26. juni til søndag 28. juni. For å være med på den turen kan du søke HER.

(Den andre sommercampen arrangeres 24. til 26. juli, men søknadsskjema til denne campen kommer først i juni)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer