Lager musikkvideo for Norma under HIMF

Under Halden Internasjonale Musikkfilmfestival skal åtte ungdommer fra Halden videregående filme og redigere en musikkfilmvideo til en av haldenbandet Normas nyinnspilte låter. 

Torsdag neste uke braker det løs, da går startskuddet for den aller første Halden Internasjonale Musikkfilmfestival! Det blir tre dager med musikkfilmer, foredrag, workshops og sosiale happenings. Programmet kan du se her.

Et av innslagene på musikkfilmfestivalen er en tredagers musikkvideo-workshop for ungdom. Åtte elever fra medialinja på Halden vgs skal lage en musikkvideo for americanabandet Norma, under instruksjon fra musikkfilmskaper Anders Lindstad. Lindstad er proff i faget, og har blant annet laget film av Sivert Høyems konsert på Akropolis i fjor sommer. Alle elevene på medialinja kunne søke om plass på workshopen. Jonathan Mellegård Andersen, Casper Leander Lysebraate Davidsen og Emil Sjøberg, er tre av elevene som har fått sikra seg en plass på musikkvideo-teamet.

Fra venstre: Jonathan Mellegård Andersen, Casper Leander Lysebraate Davidsen, Thor Andreas Holberg-Murtnes fra Norma i midten, og Emil Sjøberg ytterst til høyre.

– Vi skal bruke onsdag, torsdag og fredag på å filme, klippe og redigere, forteller Jonathan. Vi skal jobbe hele dager med dette, så det blir ikke vanlig skole for oss disse dagene. Litt jobbing på kvelden blir det også, vi skal jobbe helt til åtte på onsdag.

Gutta har ikke laget musikkvideo før, og er spente på hva de kan forvente seg.

– Jeg og Casper var med og styre lys på en musikkvideo til Åge Sten Nilsen i fjor, forteller Emil, men da løp vi rundt med noen glow sticks og bare styra med lys. Nå skal vi ha en mye større rolle i produksjonen, det gleder jeg meg til. Og så er det moro å endelig få gjøre noe praktisk, ikke bare sitte på skolebenken.

Filminga skal foregå inne på Athletic Sound Studio, og litt utendørs, med proff veiledning.

Vet dere hva bandet vil ha?

– Nei, egentlig ikke, svarer Emil Men det må vi jo finne ut, vi skal sikkert snakke med bandet og høre hva de ønsker.

Gleder dere dere?

– Ja, det blir sikkert kjempegøy, svarer gutta.

Norma er et haldenbasert americanaband som er såpass ferskt at de ennå ikke har låter liggende ute på Spotify. I høst var de i studio for å spille inn et album, men det er ennå ikke ferdig mikset. Det var Thor Andreas og makker Jørgen Nilsen som først starta Norma i 2020, men nå har bandet vokst og fått både bassist (Levi André Nuet Havi ) og trommis (Oscar Rølling).

– Prosjektet er kjempekult, sier Thor Andreas, vi liker konseptet – og at det er ungdom som skal få prøve seg.

Norma vet ikke så mye mer enn at de skal møte opp og spille noen låter i Athletic Studio onsdag og torsdag neste uke.

– Det eneste jeg vet så langt, er at vi skal filmes mens vi spiller, og at det skal foregå noe filming utendørs . Det blir veldig spennende å se resultatet på lørdag.

Resultatet skal offentliggjøres på Byparken på lørdag, da blir det visning av musikkvideoen og påfølgende konsert med Norma. Før konserten blir det en visning av en dokumentarfilm om Henning Kvitnes.

Musikkvideo-workshopen er et samarbeid mellom Halden Internasjonale Musikkfilm Festival, Kulturhuset, og Halden videregående skole og er støttet av Viken Ung (Viken Filmsenter).

Vil du se resultatet? Billetter og pass til festivalen kan du kjøpe her!

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer