Lager gratis julekonsert for alle

Vokalgruppen Klang arrangerer gratiskonserten Julekonsert for alle hvert år før jul. Billetter til konserten deles ut på Frelsesarméen, Kirkens Bymisjon, Krisesenteret, Blåkors og flere andre idéelle organisasjoner.

Siden 2012 har vokalgruppen Klang arrangert julekonsert for dem som kanskje ikke får oppleve konserter før jul. Kanskje har de ikke penger til en billett, eller kanskje de ikke kjenner seg naturlig velkomne. Koret holder til i Sarpsborg, men fem haldendamer reiser frem og tilbake hver uke for å øve med det idealistiske koret.

-Det blir ikke jul uten denne konserten, forteller haldenser og korist Frøydis Brun.

Frøydis Brun har sunget i Klang siden 2013.
Noen av koristene i Klang. Øverst fra venstre; Julie Marita Sommerfugl, dirigent Anne Borchgrevink, Marie Charlotte Johannessen og Mette Gundersen. I midten sitter Susanne Stenvard. Foran fra venstre; Elisabeth Stenvard, Helene Lyngstad og Elin Nordahl Solberg.

I tillegg til Frøydis er haldenserne Elisabeth og Susanne Stenvard, Kjersti Håpnes og Marie Charlotte Johannessen med og synger i vokalgruppen. Frøydis ble med i Klang fordi baktanken med koret ikke kun var sang, men også denne tanken med å gi bort en hyggelig opplevelse til noen som trenger det. Korets dirigent Anne Borchgrevink lager de fleste arrangementene til konsertene selv. Julekonsertene holdes i Tune kirke.

-Det legges mye arbeid i konsertene, og de har svært høy kvalitet med profesjonelt lys- og lydutstyr, forteller Frøydis, og ikke minst Anne Borchgrevinks særegne og flotte arrangementer. Repertoaret for julekonserten er ganske klassisk, men vi har også med innslag som Ding Dong Merrily on High, og Have Yourself A Merry Little Christmas. Vi er så heldige at vi har med oss Liv Frengstad på cello på denne konserten. Det blir veldig vakkert, og gir en helt spesiell stemning i sangene.

Koret Klang ble til da Anne Borchgrevink og noen andre engasjerte sarpedamer arrangerte den aller første Julekonsert for alle i desember 2012. Konserten var ment som et engangsprosjekt, men som følge av både koristenes og publikums positive opplevelse av konserten ble det bestemt at koret skulle få leve videre.

Vokalgruppen Klang øver.

Julekonsert for alle har etter hvert blitt en tradisjon for mange, og det betyr mye for sangerne å kunne være med å gjøre en forskjell, sier Frøydis.

Klang arrangerer ikke bare Julekonsert for alle, de arrangerer Sommerkonsert for alle også, hver vår. På repertoaret her står alt fra Erik Bye til Nick Cave og Sting. De har også sunget i bryllup og på humanistisk konfirmasjon i kultursalen. En liten gruppe fra koret var sågar med og sang på Stenhoggerfestivalen i Krokstrand i år.

-Vi er jo fem haldensere i koret, så Klang har et ønske om å holde konserter i Halden også, forteller Frøydis. Vi tar imot sangoppdrag, og tilpasser oss sjangre etter hva oppdragsgiver måtte ønske.

Julekonsert for alle holdes i Tune kirke førstkommende lørdag. Konserten klokken 16 er full, men vi åpner dørene for en konsert også klokken 14 dersom du har lyst til å høre Klang synge julen inn i Tune kirke.

Julekonsert for alle er alltid gratis, og har du lyst til å komme og høre på kl. 14, så er det bare å møte opp!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer