Lager gratis juleselskap for 130

Det er hektisk aktivitet i alle rom på Frivilligsentralen lille julaften. I morgen skal det lages gratis julefest for over 130 personer på Haldens Klub.

Aldri før har så mange meldt seg på Frivilligsentralens tradisjonelle julefeiring på Haldens Klub.

-Det har aldri vært så stor pågang som dette før, forteller Wenche Erichsen, det er kjempemange som vil feire jul med oss!

Det er mye som skal på plass. 20 kilo kålrot skal skrelles og kokes, julegaver skal pakkes inn, bord skal dekkes og pyntes, og en mengde julegodter og julebrus skal fraktes til klubben. Wenche er navet, hun koordinerer, gir ordre, informerer og fikser. Heldigvis har hun mange gode hjelpere. Med seg på julefesten på Haldens Klub har hun 22 frivillige.

To av dem står på kjøkkenet på Frivilligsentralen, de skreller og kapper kålrot i et rasende tempo.

Marte Akerbæk Klanderud og Cecilie Strand skal skrelle tjue kilo kålrot i dag. Det blir mye preik om kålhuer underveis i prosessen.

.

-Alle mennesker er en ressurs, det handler bare om å vite hvordan man bruker sine ressurser. Min livsoppgave er folkehelse, og det er det vi gjør her. Jeg stiller opp med det jeg kan stille opp med. Det handler om at mennesker skal finne sitt fellesskap, og sitt sted å bruke sine individuelle evner. Wenche Erichsen burde få en bydel oppkalt etter seg forresten.

Hun har vært med og arrangere jul med Frivilligsentralen sju ganger. Cecilie på sin side er med for tredje gang.

En annen frivillig løper opp og ned trapper med spill og julegaver i armene.

Celine (snart 16) er altmuligjente på Frivilligsentralen. Hun henter spill, trykker ut smarties fra sjokoladekalendere og pakker inn julegaver.

Alle som kommer på julefesten får en julegave.

-Barna får leker i julegave, forteller Wenche, og ungdommene får noe annet spennende. De voksne skal også få gaver, alle skal få en oppmerksomhet.

I tillegg til alle som har meldt seg på julearrangementet inviterer Wenche alltid politivakta til julefest. I år har brannvakta også fått en invitasjon.

Det kommer mange barn på Frivilligsentralens juleselskap i år.

-Vi får tredve barn på julefesten i år, forteller Wenche, og vi har brukt litt tid på å finne ut av dette med underholdning for barna. Vi har fått samlet sammen masse brettspill, og så skal vi ha filmvisning i ett av rommene. Vi er litt retro i år og benytter oss av en god gammaldags VHS-spiller.

Det bys naturligvis på musikalsk underholdning på Haldens Klub i morgen også. Marit Fält, Terje Hugo Hansen, Frank Øberg og Rino Silden skal spille. Thor Martin Thorsen skal også bidra.

-Thor er med hele kvelden, forteller Wenche, han skal ikke bare spille. Han gjør mange ting for oss i år, han skal komme hit og hjelpe oss med å kjøre ned ting til Haldens Klub etterpå også.

Som tidligere er det Sebastian Engh som står for julematen. Sebastian har stått for bestilling av mat og organisering av julemiddagen. Sebastian står på kjøkkenet hele julaften på Haldens Klub.

 

På forsidebildet: Wenche og Jamal.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer