Lag din egen kombucha!

Fermentert te – har du hørt om det? Du får kjøpt det (for dyre penger) i helsekosten og på matbutikken, og den sprudlende drikken heter kombucha. Nå inviteres du på gratis kurs i kunsten å brygge kombucha.

Den sprudlende og alkoholfrie drikken kombucha er blant de mest populære fermenterte produktene i Norge for tiden. Annen fermentert mat er for eksempel sauerkraut, kimchi og vannkefir.

Kombucha er fermenert te og kan lages på ulike typer te, med ulike typer starterkultur. I en helt fersk studie viser en gruppe forskere fra universitetet i Rio de Janeiro, Brasil, at ulike typer kombuchaer inneholder ulike typer fenoliske forbindelser eller antioksidanter.

Dette – i kombinasjon med levende bakterier som er nyttige for tarmhelsen og immunforsvaret – gjør at kombucha ikke bare er leskende og deilig, men også svært helsebringende.

Kombucha er kanskje noe av det enkleste du kan fermentere, og du kan variere smakene i det uendelige. Du får en sunn, alkoholfri og lett sprudlende drikke som er perfekt å leske strupen med på varme sommerdager.

Gratis kurs

Tirsdag 2. juni kan du lære å fermentere din egen kombucha – og kurset ser du live på Facebook på din egen mobil eller pc! Helt korona-trygt, altså.

Kursholder er Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog og vegetarkokk. Hun har hatt flere fermenteringskurs rundt kjøkkenbordet på Flatland her i Halden, og har lært bort fermenteringens kunst til flere hundre kursdeltakere over årene. Nå har du sjansen – helt gratis! Kurset varer i en halv time, og mot slutten kan du stille – og få svar på – de spørsmålene du måtte ha om fermentering.

Sikre deg din plass

Tid: Tirsdag 2. juni kl 19-19.30

Sted: Facebook – be om å bli medlem i denne gruppen: https://www.facebook.com/groups/kombuchamedgunnhelene

Utstyr: Ha penn og papir klar

Annet: Ta gjerne med en venn, for dette blir gøy, sunt og lærerikt! Og om du ikke skulle ha mulighet til å delta akkurat kl 19, så meld deg på likevel. Kurset blir liggende i opptak i noen dager.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer