Lær filmproduksjon med William

I høst tilbyr Halden kulturskole et nytt og spennende kurstilbud: nå kan ungdom nemlig lære seg filmproduksjon ved kulturskolen med fagmann William Fabian Stang.

Kulturskolen går stadig nye veier, og i høst satser de på filmproduksjon! Rektor ved Halden kulturskole Magdalena Sendrowicz kom på idéen til et nytt fag etter å ha hyret inn en ung, flink fyr til å filme kulturskolens diverse konserter og prosjekter.

– William er kjempeflink, sier Magdalena, og han vil gjerne bidra til å skape et miljø rundt filmproduksjon i Halden. Han har savnet det i sin egen oppvekst. William har også hatt sommerkurs her ved kulturskolen, og det fungerte veldig bra. Vi er veldig glade for at han vil undervise i filmproduksjon her hos oss.

Magdalena Sendrowicz er rektor ved Halden kulturskole.

William er i ferd med å utdanne seg innen filmfaget i Oslo, og har allerede fått flere filmoppdrag. Da han begynte på medielinja i Fredrikstad forsto han raskt at han skulle jobbe med film.

– Den dagen jeg ble atten startet jeg mitt eget firma, forteller William:  Stang Medieproduksjon. Og det har jeg jobbet med siden.

Nå er William i praksis hos Spindel Film i Oslo, noe han synes er både lærerikt og spennende.

William i gang med et filmprosjekt for kulturskolen. Foto: Magdalena Sendrowicz.

Kulturskolen har vært så heldige å få midler til filmproduksjonskurset. Dermed har det blitt kjøpt inn macer, iPader og alt som trengs av teknisk utstyr. William har planene klare.

– På kurset vil jeg lære elevene all kunnskap jeg har greid å samle selv, forteller William. For eksempel hvordan man skal bruke et kamera ordentlig, lyssetting, lydopptak – pluss redigering. Alt man kan tenke seg innen filmproduksjon. De påmeldte skal lære seg hvordan de lager film fra A til Å. Målet med undervisningen er at dette skal være et kreativt, gøyalt, og litt annerledes type fritidstilbud. Noe Halden aldri har sett før!

Kurset vil avholdes annenhver lørdag. Da blir det firetimers filmkurs med William! Og dere: kurset har ikke startet ennå! Enn så lenge er det bare et par påmeldte, så kulturskolen avventer kursstart til det blir flere påmeldte.

Magdalena håper at det nye kurset vil bidra til andre spennende prosjekter.

– Dette åpner for fine, tverrfaglige prosjekter på kulturskolen, sier Magdalena. Vi tilbyr jo undervisning i digital musikkproduksjon også. Kanskje vi kan lage en musikkvideo på sikt!

Kurset er primært for ungdom mellom 13 og 19. For mer informasjon, ta kontakt med Magdalena via Kulturskolens nettsider!

Kommentarer

kommentarer