Låbybarn på sangturné

Denne våren reiser Frivilligsentralen rundt på ulike institusjoner i Halden med elever fra Låby skole for å synge gamle og nye barnesanger og spre musikkglede. I dag besøkte de Bergheim!

I splitter nye og fine lokaler på Bergheim er den lille «kultursalen» fylt med beboere og sangklare barn. Wenche Erichsen og hennes frivillige fra Frivilligsentralen har tatt plass oppe ved pianoet, der vi også finner Wenches lille husband; trioen Kenneth Sandberg, Erling Klevmo og Per Olav Halvorsen. Og jammen er ikke lydmann Halvor Diesen på plass også, for å sørge for at lyden blir optimal.

Barna starter sangfesten på Bergheim med et av sine egne sangvalg; skolenes Sangdag-låt fra 2018: Vi står sammen! Det er kanskje ikke så utpreget allsangstemning i kultursalen under akkurat dette nummeret, men allsangfaktoren slår til gjengjeld inn på neste sang: Min hatt den har tre kanter.  Den er det mange som kjenner igjen.

Det blir fort komplisert når Inger begynner å bytte ut ord med tegn på «Min hatt den har tre kanter».

Wenche Erichsen og barna fra Låby har reist rundt i hele høst også de, og spredd sin musikkglede rundt i Halden. I høst sang de på Frivilligsentralen, Søsterveien og Vaterland. Vårturnéen startet i dag, på Bergheim.

-Det er elever fra både syvende og fjerde trinn fra Låby som reiser rundt og synger, forteller Wenche, men akkurat i dag er det altså fjerde trinn som er her på Bergheim. Vi skal fortsette å synge på turné, og den 19. mai avslutter vi faktisk hele prosjektet med en konsert med May Britt Andersen i kultursalen!

Inger og Wenche er entusiastiske sangfugler på Bergheim.

Wenche har god tro på generasjonsmøter gjennom musikk, nettopp som i dag på Bergheim.

-Det handler om musikk og helse dette her, sier Wenche. Det er jo bevist at musikk utløser endorfiner i hjernen. Og det er jo helt gratis! Det er gratis dop vet du, hehe.

Aktivitet- og frivillighetskoordinator ved sykehjemmene i Halden, Anne-Berith Stangebråten er veldig fornøyd med besøket fra Frivilligsentralen og Låby.

-Vi setter kjempestor pris på at Wenche og barna velger å komme hit til oss i dag, og involverer oss i dette prosjektet sier hun. Vi inviterte dagsenteret opp hit i dag også, sånn at de også skulle få med seg sangen. Det er så fint at det er plass til så mange i den fine «kultursalen» vår! Vi har fått gode tilbakemeldinger fra flere ansatte i dag, de er så flinke til å følge beboerne på arrangementer, jeg vil gjerne skryte litt av dem! Og jeg ser jo at de som bor her koser seg med dette!

Anne-Berith Stangebråten syntes det var hyggelig med sangstund i Bergheims lille kultursal i dag.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer