La oss gå Sammen for Halden

Sammen for Halden måtte avlyse årets julekonsert i Immanuels kirke, men de har ingen planer om å gi opp tanken på å samle inn penger til byens ungdom av den grunn.

Omtrent nå skulle Trine og Leif stått i døra i Immanuels kirke og ønsket folk velkommen inn til sin årlige julekonsert. Faklene skulle vært tent på trappa, og opp kirketrappa skulle det ha strømmet glade og festkledde mennesker. Inne i kirken skulle det ha summet blant forventningsfulle publikummere på benkeradene, og bak i sakristiet skulle smånervøse artister ha stått og forberedt seg på å synge for en god sak. Men i kveld står Immanuels kirke tom og mørk.

Sånn skulle vi egentlig ha sittet i kveld, tett sammen og opplevd varmen fra salen og scenen. Bildet er fra Sammen for Halden 2017. Foto: Ellen Midtfjeld.

Det ble for vanskelig å lage veldedighetskonsert pandemiens tid. Da smitten økte på senhøsten skjønte Trine og Leif Kristiansen at det ikke kom til å gå. Det blir for mange publikummere på ett sted, og ikke minst utgjør artister, konferansierer og scenepersonell en relativt stor gruppe mennesker.

– Vi turte ikke å ta sjansen, sier Trine, tenk om det hadde blitt et smitteutbrudd på konserten! Det tør jeg ikke å tenke på en gang.

Med tungt hjerte måtte Trine og Leif kaste inn håndkleet. Hvordan skulle de nå få samlet inn penger til byens ungdomsprosjekter? I år skulle de innsamlede pengene fordeles jevnt mellom Extra Giverglede og Kirkens Bymisjons ungdomsklubb.

– Ungdommene i Halden trenger dette mer enn noen sinne, sier Trine, det er så mange som er ensomme nå under pandemien, de trenger et tilbud. Vi må ikke glemme dem oppe i alt dette! Vi voksne klarer oss jo greit, vi er heldige. Men det er mange ungdommer i Halden som har behov for et sted å gå, et sted å være sosiale.

Ungdomssamfundet mai 2018. Trine og Leif har i flere år valgt å gi halvparten av overskuddet fra julekonserten til Mikaelas ungdomsklubbprosjekt.

Trine gikk til sponsorene som skulle bidra til konserten. Om de kunne la midlene gå direkte til innsamling i stedet? Formålet er jo uansett det samme? Sponsorene sa ja.

– Vi har en del tusen som går rett fra sponsorene til innsamlingen, sier hun, det er vi utrolig glade og takknemlige for! Vi kommer ikke til å klare å samle inn like mye som i fjor, da samlet vi jo inn seksti tusen! Men alle monner drar, og vi håper at folk som egentlig hadde tenkt seg på konserten kan gi en liten sum allikevel.

Kunne du tenke deg å hjelpe Leif og Trine å samle inn penger til byens ungdommer? Det kan du! Vippsen er 538569.

Det blir ikke konsert i kveld, men nå kan vi begynne å glede oss til neste år, for da skal vi nok sitte sammen i Immanuels kirke igjen –  på Haldens varmeste og hyggeligste førjulskonsert. I mellomtiden kan du kose deg med noen bilder fra tidligere års konserter her:

BRA-bandet er hovedattraksjonen på alle Sammen for Halden-konsertene!
Marit Østli Trønnes og Magne Skibsted Jensen synger på fjorårets Sammen for Halden.
Trond Henriksen er konferansier på Sammen for Halden-konsertene. Her på konserten i 2017. Foto: Ellen Midtfjeld.
Dag Brandth og Eva Denis synger med et barnekor på konserten i 2017.
Malin Möller og Terje Støldal spiller på julekonserten i 2017. Foto: Ellen Midtfjeld.
Trine og Leif ønsker velkommen på Sammen for Halden i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.
Alle på scenen i sluttnummeret til Sammen for Halden 2019. Foto: Ellen Midtfjeld.

En hilsen fra Torn, som skulle spille i kveld!

Sponsorene til årets Sammen for Halden er:

Sparebank1stiftelsen
Berg Sparebank
Veng Norge
Suveren kommunikasjon
Kynningsrud
Jensen & Scheele Bil AS
Halden dekk
Halden Taxi
Halden Boligbyggelag
GP Gruppen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer