La meg skape!

Tekst : Solbakkeparken Barnehage v/Irene Petersen.

Forrige uke ble Barnehagedagen markert i Solbakkeparken barnehage.

Årets tema for Barnehagedagen var «La meg skape». De ansatte i barnehagen er til enhver tid opptatt av å se hva barna interesserer seg for. Og det gjorde de også i forkant av barnehagedagen. Det barna interesserer seg for skulle være utgangspunktet for hva vi ønsket å gjøre på barnehagedagen.

Det er ikke lenge til påske, og vi har begynt med påskesamlinger. Barna har vært veldig opptatt av påskeharen og egg. Det er tegneaktiviteter og mange samtaler og lek rundt dette tema i forkant av barnehagedagen.

Vi bestemte oss derfor at vi ville ta dette litt videre. En av de ansatte kom med forslaget om å lage «påskeegg» av trolldeig. Trolldeig er noe vi lagde mye som små, men som det er blitt mindre av den seneste tiden.

Trolldeigen ble laget sammen med barna noen dager før barnehagedagen. Trolldeig var nytt for mange av barna og det var mye undring og samtaler under prosessen. På selve dagen fikk alle barna hvert sitt egg som de malte slik de ønsket. Når dette tørket hang vi de opp i et tre ute slik at det ble en liten utstilling.

Det er spennende å lage trolldeig!
Det lages påskeegg av trolldeig!
Barna maler påskeegg av trolldeig.

Vi har også hatt en fellessamling hvor det er blitt fortalt eventyret om Påskeharen og sunget sanger for full hals.

Det var en fin dag med mye kreativitet, samtaler, lek og fellesskap.

Skolegruppa i barnehagen har vært på tur til Østfoldhallen på barnehagedagen. Der har vi deltatt på «Vi bryr oss dagen» sammen med de andre barnehagene i Barnehagenett.

Skolegruppa får servert frukt i Østfoldhallen etter mye lek og moro.

Dette var stas, og en dag med mange aktiviteter som fotball, innebandy, stiv heks, hinderløype, dans og haien kommer for å nevne noen.

Se mer om «Vi bryr oss-dagen» her.

Spente barn følger med på at kunsten deres henges opp i et tre utenfor barnehagen.
Her henger de flotte påskeeggene!

Tekst og foto: Solbakkeparken Barnehage.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer