La det blinke, Sofie!

– Serru, der borte, Sofie? Det blinker hektisk fra den søte gravemaskina ved elva. Den er så sexy!

– What!?? Er det gravemaskinføreren du mener?

– Ja, det var det jeg sa. Men nei,nei! ikke mannen inni. Selve maskinen, serru! Og all den blinkende utstrålingen! Jeg blir helt mo i hjulgangen! Har du ikke sett alle de store og blinkende kjøretøyene i byen? De er jo så kjekke! De kommer rennenede ned fra Festningen eller fra der omkring. Det blinker heftig i lys fra dem. Fra toppen av førerhuset – og på siden. Skulle nesten tro de var betatt av min lille Fiat-boble. At de skulle flørte med meg! Men italienske småbobler er nok ingenting mot disse svære greiene. Vi blir ikke estimert.

– Jeg trodde det bare var sykebiler og politi som hadde slike blinklys?

– Nei, du! Du høres ut som en oldtidslevning. Alt blinker i et moderne samfunn, vettu. Det behøver ikke være mørkt. Gjerne i fullt sollys skal det blinke. Eller ule, da! Fra strykejern til komfyrer, fra telefoner til kommunale strøbiler. Eller så er det noe som eller piper. Jeg digger alt det der. Action, vettu. Halden ække museum, vettu!

– Hvorfor er det sånn, tror du?

– Må´kke spørre så dumt, æsså. Er jo for å bli sett og lagt merke til. Det er da man blir kjendis og kommer i bla. Du ække vellykka – om du ikke er på forsiden i HA, blinkende eller ulende. Det er liksom toppen av mandighet. Ser du ikke den blinkende feiebilen der borte? Det oser jo sensualitet av den farkosten. Jeg tror han har helt ny belysning, Extracrom de lyx. Eller kanskje Sansung relax. Jeg blir helt betatt. Han har to blanke eksosrør også.

– Sjåføren?

– Gi deg, da! Det er jo feiebilen jeg ser. Nå fyrer´n skikkelig på. Legger inn en absolutt extra tenning. Han har jo blinkende sandsamlere også! En hel rekke med blink-blonk – helt nede på street´n. Det ække til å tru! Som om vi er kommet til Las Vegas.

– Det sier du som bare har en liten italiensk fjert!

– Ikke si det til noen, men jeg har tenkt meg en tur til Felleskjøpet – og spørre de der oppe  – om de har en juletrebelysning til overs. Sånn at jeg har noe blink-blonk å kaste over Fiat´n. Jeg tør ikke kjøre over bybrua uten at det blonker i blinken. Jeg er ikke helt annonym, selv om jeg holder meg til den italienske snella mi.

Skjønner du, Sofie!

Kommentarer

kommentarer