Kviss-sommer i bakgården

I kveld går startskuddet for sommerens kviss-mesterskap i Mikrobryggeriets bakgård! Både den beste kvissmasteren og det beste kvisslaget skal kåres. Klar, ferdig; kviss!

Hver onsdag gjennom hele sommeren og frem til september skal en ny kvissmaster gå på scenen i Mikrobryggeriets bakgård og være med og kjempe om tittelen som Haldens beste sommerkvissmaster. Tommy Gjersøe og Haakon Selmer-Olsen har tromma sammen et stjernelag av kvissmastere, vi nevner i fleng: Ordfører Edquist, Espen Holtan, David Aleksandersen, Martin Gundersen, Dag Brandth og mange flere. Noen av dem noviser, andre erfarne kvissmastere.

-Publikum skal bedømme kvissmasterne etter hver kviss, forteller Tommy. Kvissmasterne skal rates i flere kategorier, som for eksempel hvor underholdende kvissen var og hvor vanskelig den var.

Det er en kunst å lage en god kviss. En bra kviss er både underholdende og akkurat passe vanskelig, synes Tommy.

-Alle skal føle at de kan noe på en kviss. Det er ikke noe moro å være med på en kviss der man ikke har klart å svare på ett eneste spørsmål, men det kan jo ikke være for lett heller. Jeg synes at man har laga en bra kviss hvis alle lagene klarer over halvparten av spørsmåla, og så kommer det noen vanskelige spørsmål som skiller de beste laga fra de dårligste.

Tommy mot Haakon 

Tommy og Haakon skal selv være med i konkurransen om byens beste kvissmaster. Haakon tar med seg Magnus Nohr som kvissmaster-partner onsdag 12. juni,  og Tommy teamer opp med kjæresten Malin Möller og leder kvissen onsdag 17. juli.

-Jeg har aldri hatt kviss før, forteller Tommy. Men det som er hovedgreia for meg er å slå Haakon. Jeg kan godt komme på nest siste plass, bare jeg slår Haakon. Jeg og Haakon blåser egentlig i alle andre, vi vil bare slå hverandre.

Her kan du se oversikten over sommerens kvissmastere:

-Det kan bli noen morsomme temaer, sier Tommy, mange av kvissmasterne har aldri holdt kviss før. Jeg foreslo for ordføreren at han kunne ha Robek-kviss, men jeg tror nok ikke det blir det. Men folk kommer med ulike interesser og fokus, så det blir varierte temaer. Kvissmasterne har kommet til meg og spurt om de kan ha med projektorer og lydanlegg, jeg hørte rykter om at et helt band skal komme på en av kvissene. Malin skriver egne kviss-sanger til vår kviss. Vi satser høyt her, dette kommer til å bli skikkelig artig.

Mikrobryggeriet arrangerer kvisser hele året gjennom, og har noen faste lag som stadig kommer tilbake.

-Vi har noen lag som kommer på hver eneste kviss. Men på sommeren kommer det enda flere, i fjor hadde vi bakgården full.

I tillegg til at sommerens kvissmaster skal kåres, skal selvfølgelig det beste kvisslaget også kåres i sommer. Vinnerlaget får en premie når konkurransen avsluttes i september. Har du lyst til å være med på kvissmesterskapet i sommer? Lag et firemannslag og kom da vel! Dersom man stiller med lag som har flere enn fire personer blir man trukket ett poeng per person.

Samle sammen et lag og ta deg en tur til Mikrobryggeriets bakgård i sommer! Klar, ferdig; KVISS!

Kvissen begynner klokka 20.

 

Kommentarer

kommentarer