KvinnFolk i Halden

Cecilie Faugstadmo Berg

Folk i Halden gjorde det igjen. De arrangerte en strålende kveld for oss haldensere. I går kveld med en liten vri – altså en aften med damene i Halden! En kveld der kvinnFolka skulle stå i sentrum. Det klarte de så visst. Det ble en vakker, sår, nær, ærlig og til slutt festlig forestilling i Fredrikshald teater.

Kveldens konferansier var Vibeke Havenstrøm, som ledet oss gjennom kveldens innslag. Siv Langøy innledet med sine rolige og nære låter og kontakten med publikum var tydelig. Undertegnede følte det var intimt, selv på et sted som Fredrikshald teater. Malin Møllers nære og lekne toner fortsatte den nære atmosfæren.

Konferansier Vibeke Havenstrøm.
Siv Langøy.
Malin Möller.

Monne, med mann som stolt kunne fortelle om sin kjæres nye plate, var neste ut. Hennes karakteristiske stemme, bevegelser og tilstedeværelse er helt unik. At dette er Haldens svar på Norges Aurora, er ingen tvil. For en stemme, for en artist.

Monne og Daniel.

Kveldens ferske trio entret scenen. Kristin Solli, Lise Backstrøm og Marie Backstrøm. Det vises her at de unge lovende også er på vei mot Haldens stjernehimmel. Marie, vi ønsker å se mer av deg, for dette var jammen vakkert! Da trioen fremfører Anders Svendsen julesang, kjenner man at julestemningen er velkommen og god. En deilig forsmak på tiden foran oss. Takk!

Marie, Kristin og Lise.

Eva Denis serverte oss så sine nære og fine låter med sin gitar. Ei lav dame som ikke går under radaren. Anne Navestad kunne deretter fortelle at hun ikke hadde stått på en scene på to år, men dette kunne man ikke merke. Hun ledet oss stødig gjennom sine personlige, ærlige og soulpregede låter.

Eva Denis.

Hege Brynhildsen, med Omar Østli og Lars Ivar Borg ved sin side. Særegent, sårt og med et stort hjerte for både folk og fugler. Hege Brynhildsen overrasker ingen, men serverer oss det vi vet bare hun kan.

Hege Brynildsen.

Etter mange melankolske, fine og særegne fremføringer der gåshudfaktoren var stor, avsluttes kvelden med 22 strålende damer – Ladybirds. De kom inn som en humørpille. Med 90-tallsmedley og «Fly me to the moon» satte de et deilig punktum på en strålende kveld under ledelse av Silje Kathinka Erichsen.

Ladybirds.

Avslutningsvis ble Haldens kvinnFolk samlet på scenen der de sang oss ut i den mørke og lange novembernatten!

Tutti.

Atter en gang, Folk i Halden! Takk!

Takk for at KvinnFolka blir vist fram og hedret. Håper dette blir arrangert igjen, og at flere av Haldens kvinnelige artister kommer seg opp og fram. Vi ser gjerne flere kvinnelige artister på scenen, for dette var både viktig og stas!

Alle foto: Veronica van Groningen.

 

Kommentarer

kommentarer