Kvelden da humlekyllingene møttes

Tirsdag kveld så ”Hønas venner” dagens lys. Dette blir et forum og møtested for ølinteresserte haldensere. Vi viderebringer en liten ”stemningsrapport” fra tirsdagskvelden.
Tekst: Henrik Skaalvold 

 Etter mye diskusjon og tankespinn var dagen endelig kommet.
Venners venner og glade ølentusiaster skulle nyte burger og øl i den dype kjeller. Som oftest kalt Den Gyldne Høne. Nå også under navnet Josefs.
Denne kvelden var Høna stengt i lovlighetens navn.
Ikke pga filminnspilling.
Vi var litt skeptiske om de som er interesserte hadde fått med seg denne lille, men viktige forskjellen.
Så lenge Høna er stengt, og det er et privat arrangement,  så har gjestene lov til å ha med selv øl selv.
Hjemmebrygget eller kjøpt. No worries.

Målet har lenge vært å få til et forum/møtested for   ølinteresserte Haldensere. Det har tidligere eksitert noen
andre klubber/foreninger uten at de har lykkes helt. Det nok fortsatt en del kompisgjenger som møtes rundt
omkring, og vi vet av erfaring at det brygges mye øl rundt om i byen.

Vi har opprettet en facebookside – Hønas venner og legger ut info om arrangementene der. Samt at vi sprer det glade budskap på den gode gammeldagse måten. Altså muntlig.

Tord laget noen himmelsk gode juicy burgers The Wisconsin way. Vi andre stilte med øl. Det gjorde for såvidt Tord også.
Praten gikk lett fra første sekund.
Tommy stilte parat med kjølig spennende øl også. Så da var det bare å kjøre på, og det var tydelig at et slikt forum var velkomment og ønsket.
Så fort man skjønte at Tommy sitt øl var hans eget hjemmebrygg (flasker uten etikett)….så ble flere flasker satt på bordet.

Målet med disse treffene er ikke å få drukket opp mest mulig øl, noe man kanskje fort tenker om såkalte ølklubber…
Tord måtte faktisk ved en anledning påpeke at glassene var veldig tomme.
Diskusjoner rundt innhold, koketider, humlemengder, gjærtyper, maltkombinasjoner etc hadde tatt helt av.

20170117_215526

Nå skal vi ikke påstå at det ikke ble konsumert øl. Mer enn nok på en tirsdag kveld.
Det var spesielt tre øl som vakte oppmerksomhet. Tommy Gjersøe sin hveteøl med malurt var meget god. Fin hveteprofil. Litt typisk banan smak med litt mer krydder en vanlig. Lett frisk syrlighet gjorde den veldig frisk og fin. Dag Itland sin amerikanske brown ale var meget frisk og lettdrikkelig. Flott frisk bitterhet for en brown ale. Tord Nilsen sin jalapenjo øl med mango var nok dagenes store overraskelse. Fint jalapenjo preg uten at en brant av seg tunga og alle andre indre organer. Bare god smak, null fiks faks. Denne blir det nok flere som tester. Hr Nilsen kan mer enn bare å lage snadder mat.
Det var diverse vareprøver fra lokale Østfoldbryggerier, litt belgisk godt fra Buskerud og jaggu var det ikke en røver fra Kreta også.

Praten dreide seg fort om neste treff. Dette MÅ vi få til fremover.
Ønskene er at vi skal ha noen temaer angående bestemte ølstiler. Samt prøve å kombinere dette med passende mat.
Etter hvert når (forhåpentligvis) interessen vokser, vil vi prøve å få inn noen forelesere om gitte temaer også.

Neste treff er satt til: TIRSDAG 14 FEBRUAR kl. 18:00
Februar er stort sett en mørk hufsete gufsete måned. Temaet vil derfor være porter og stout.
Disse har sitt utspring i England og Irland, og vi vurderer mat fra nabolandet Skottland

Mars: dato kommer – surt/bittert
April: dato kommer – saison/biere de garde/øl med typiske gjærprofiler
Mai: dato kommer – Hvete tid
Juni: dato kommer – sommer øl (ja hva er nå det…)

Vi vil rette en stor takk til Tord Nilsen for suveren mat, og Tommy Gjersøe for å ha skaffet flotte lokaler.

RackMultipart20170119-22864-azpql7

 

Kommentarer

kommentarer