Kvartetten visningsrom

Det skal i 2020 arrangeres en rekke kunstutstillinger i fire av Tungegårdens vinduer i gågata. I vinduene til Fargespill i Halden, vil det i ett år bli vist en rekke spennende utstillinger med samtidskunst.

Utstillingsrommene blir i fire av de store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille trekantede plassen med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene kan på den måten oppleves fra gata.

Kunstnerne som er invitert jobber med samtidskunst på forskjellige måter, og de bor i, eller har tilknytning til Østfold. Kunstnergruppen som arrangerer utstillingene håper på denne måten å gi publikum en kvalitativt god opplevelse av samtidskunst. Ved å bruke vinduene håper vi å kunne nå ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Og, ikke minst, skape en spennende og givende visuell opplevelse i byen vår.

Kunstneren som stiller ut denne måneden er Gry Hege Johansen. Hun har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademiet,  og på denne utstillingen viser hun foto og tekstilarbeider. Utstillingen heter «Lente Caput & noen linjer fra havet.» Det er en installasjon som er satt sammen av svart/hvitt fotografier av barnehoder sett ovenfra, og arbeider heklet av Dollyrope, en tynn sterk plasttråd som er funnet på stranden. Den kommer stort sett fra garnet fisketrålerne bruker. Den forurenser havet, og er farlig for dyr som spiser den eller vikler seg inn i trådene. Arbeidene minner om levende vesener vi er vant til å se i fjæra, i havet eller på stranden.

Vernissage  lørdag 29 februar kl 13.00 i gågata utenfor Fargespills lokaler(Storgata 9, Halden), på den lille trekantede plassen (med bysten av Peder Kolbjørnsen) der Svenskgata og Storgata møtes.

Kunstnergruppen som arrangerer utstillingene, består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer