Kvartetten åpner ny utstilling lørdag

Lørdag åpnes en ny utstilling i Tungegårdens vinduer i gågata. Denne gangen er det kunstnerne i gruppa «Delirious Prophets» som skal stille ut kunsten sin i vinduene. Utstillingen åpnes med en performance i gågata klokken 13.

Kvartetten visningsrom fortsetter med utstillinger med samtidskunst i fire av Tungegårdens/Fargespills vinduer i gågata. Kunstnerne som er invitert jobber med samtidskunst på forskjellige måter, og de bor i, eller har tilknytning til Østfold.

Denne måneden skal en gruppe som kaller seg; «The Delirious Prophets» lage en spennende visning. De skal også ha en performance på åpningsdagen. Gruppen består av: Ivan Johansson, Morten M. L. Hansen, Elinor Strøm og Trond Arne Vangen. Sistnevnte er også medlem av arrangementsgruppen «Kvartetten», og har atelier på Spinneriet i Tistedal.

The Delirious Prophets skriver om seg selv:

The Delirious Prophets …tar ansvar og oppfordrer til Panikk!

Velkommen til Vernissage på Kvartetten visningsrom lørdag 23.05 kl 13:00 med god avstand og medbrakt ansvar. Utstillingsåpning og performance med The Delirious Prophets.

I dyp isolasjon og frustrerende fortvilelse har kunstnergruppen TDP observert at deliriumet er i ferd med å spre seg i en alt mindre gjenkjennelig virkelighet. Denne gangen tar The Delirious Prophets for seg vår alles felles stigende kurve eller nedadgående spiral, alt ettersom hvordan man velger å se på tingenes tilstand.

«Vår kjærlighet eksisterte uten tvil hele tiden, men den var ganske enkelt til ingen nytte, den ble tung å bære, livløs, gold som en forbrytelse eller en dom. For oss ble det bare en tålmodighet uten fremtid og en trassig venting. Sett fra dette synspunktet minnet sinnstilstanden hos noen av våre medborgere om de lange køene en så overalt i byen foran matbutikkene. Der hersket den samme resignasjon og den samme lagmodighet, endeløs og uten illusjoner. Men denne følelsen må man tenke seg tusen ganger sterkere når det gjelder atskillelsen, for der dreide seg om en annen hunger som kunne fortære alt.»

Sitat fra «Pesten» av Albert Camus (side 126)

Kunstnergruppen som arrangerer utstillingene håper på denne måten å kunne gi publikum en kvalitativt god opplevelse av samtidskunst. Ved å bruke vinduene kan man nå ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Og, ikke minst, skape en spennende og givende visuell opplevelse i byen vår.

Utstillingsrommene er i fire av de store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille trekantede plassen med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene kan på den måten oppleves fra gata.

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som også er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer