Kutt ut 2!

Lørdag 19. oktober klokken 15 åpner utstillingen KUTT UT! 2 på Østfold kunstsenter i Fredrikstad. 

Velkommen til KUTT UT! 2 – et verksted som starter med en utstilling og som ender opp med en ny utstilling med resultatene fra verkstedet. Hva skjer når man samler kunstnere for å jobbe side om side? Hva skjer med arbeidsprosess og resultat når atelier og omgivelser endres?

Tresnitt er fellesnevner, men underordnet i seg selv. Den grafiske teknikken fungerer som en ramme som kunstnerne jobber innenfor for lettere å skyve grenser, samtidig som man henter impulser fra hverandre på en felles plattform. Dette er et samarbeidende kunstprosjekt, en hard treningsøkt i kreativitet og i å la alle barrierer falle.

I motsetning til å vise publikum et ferdig evaluert resultat, er dette en kunstutstilling der verkstedet flyttet til galleriet og deler av utstillingen blir til i utstillingsperioden. Et fellesverksted for kunstnerne i galleriet retter fokus på det prosessbaserte.

Publikum inviteres inn for å få innblikk i de ulike fasene i arbeidet med grafikk og tresnitt, i tillegg er det tilrettelagt for at publikum selv kan prøve ut trykketeknikken.

Midtveis i utstillingsperioden inviteres det til en ny utstillingsåpning med verk som er skapt i verkstedet/ galleriet. Grafiske blad blir tilgjengelig for salg rett fra vegg.

Hege Liseth (ØBK) og Arne Revheim (ØBK) står for idé, utforming og prosjektledelse av KUTT UT! prosjektene. De er også deltagende kunstnere i prosjektet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer