Kunstgården flytter til Kulturhuset

Nå tar Kunstgården med seg alle sine kunstnere, og flytter virksomheten sin over til Kulturhuset! På Haldendagen lørdag 18. juni innvies «Kunstgården på Huset». 

Pilotprosjektet med Kunstgården i gågata har vært en kjempesuksess. Mange av byens kunstnere har stilt ut sine arbeider i lokalene, i alt fra store fellesutstillinger til separatutstillinger. Nina Kristiansen og Britt Rasmussen er veldig fornøyde med oppslutningen.

– Dette ble alt vi hadde håpet på, forteller Nina. Det har vært et utrolig fint og samlende prosjekt for kunstmiljøet i byen, og det har vist et behov. Byens kunstmiljø har endelig fått et tilholdssted, og her er det rom for både proffene og amatørene.

Leder for Halden kunstforening, Wenche Høidal, på åpningsdagen for Kunstgården i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.

– Kunstgården har blitt et møtepunkt for oss i miljøet, sier Britt, et sted der kunstnere av alle slag føler seg velkomne. Vi åpnet på Haldendagen i fjor, og etter det har vi hatt over femti utstillere her på huset. Det viser jo hvor stort dette behovet er. Dette handler selvfølgelig om pris også, det koster lite å leie vegg her.

– Og vi tar ikke prosenter av salget, legger Nina til, det har nok også noe å si. Når galleristen tar en prosent av salget, medfører jo gjerne det at kunstnerne ser seg nødt til å sette opp prisene litt på sine kunstverk. Her slipper de jo det. Vi ser at det blir solgt en del bilder her!

Kult, eller hva? Dette er det Helena Myllyneva som har malt.

Selv om lokalene i gågata har fungert godt for pilotprosjektet, synes Kunstgårdens initiativtagere at det blir fint å flytte virksomheten til Kulturhuset.

– Dette er et nydelig sted å ha et galleri, sier Nina, men vi ser jo mulighetene i Kulturhuset – med flere rom, mulighet for mer kursvirksomhet og foredrag, og dessuten større happenings. Det er mange vi kan samarbeide med der også, så mulighetene er uante.

«Kunstgården på Huset» vil holde til i Kulturhusets andre etasje. Der vil de arrangere utstillinger, og fortsette akkurat som før.

– Kulturrådet drømte jo allerede om et kulturhus da vi sendte søknaden om Kunstgårdprosjektet i fjor, forteller Nina. Vi visste jo ikke da at det skulle komme et kulturhus så raskt, men det sto faktisk i søknaden vår den gangen at vi håpet på å bli en del av et større fellesskap for kulturlivet i byen.

– Ja, vi håpet jo at Johnny Nilsens visjoner om et kulturhus i Halden skulle bli en realitet, sier Britt. La oss håpe det faktisk får bestå også!

Fellesutstilling på Kunstgården i dag.

Ingen komité skal vurdere kunsten som stilles ut via Kunstgården. Alle er velkomne; proffe som amatører.

– Vi leier ut vegger, det spiller ingen rolle hva folk vil vise frem, forteller Britt. Her er det rom for alle.

– Det handler om å få lov til å vise frem det man jobber med og brenner for, sier Nina. Det er jo en fin mestringsfølelse å få lov til å stille ut sammen med andre kunstnere,  og få være med i et miljø sammen med folk som har samme lidenskap som deg. Uten å måtte være best.

Elever fra Aremark skole har tegnet sangfugler! De henger på barne- og ungdomsveggen på Kunstgården. Konseptet med å vise frem kunst fra barn og unge videreføres i Kunstgårdens nye lokaler.

Kunstgårdens første store arrangementet på Kulturhuset blir en utstilling med Uddaspillet. Det er allerede den 21. mai! Men den store åpningen av Kunstgårdens nye lokaler blir først fellesutstillingen på Haldendagen lørdag 18. juni.

Vil du være med på Kunstgårdens første fellesutstilling på Kulturhuset? Ta kontakt med Britt på mail brittek66@gmail.com eller send melding på 41434522.

Men folkens, det er jo en fellesutstilling på gang i Kunstgården nå! Den aller siste! Den er åpen de to neste helgene, 11-16 lørdag og søndag.

Her kan du se hvem som stiller ut:

Hilde Viken Kristiansen

Inger Giske Arnesen

Katrine Weel Olsen

Tom Veiulfsen

Siw Eek

Øyvind Sæbø

Helena Myllyneva

Andrea Angelov

Heidi Pettersen

Lisbeth Westergaard

Tessa Frenay

Stein Roger Østli Andersen

Nils Martin Moen

Ulla Sæbø

Charlotte Veith

Britt Rasmussen

Kikki Art (Kristin Nygaard Johnsen)

Broderikunst av Tessa Frenay.
Helena Myllyneva.
Britt Rasmussen.
Tom Veiulfsen.
Ulla Sæbøs smykker.

Her kan du følge Kunstgården på Facebook!

 

Kommentarer

kommentarer