Kultursommerskolen 2018

For det femte året på rad arrangerer Dina og Ove Billington kultursommerskole i Halden. I hver ende av sommerferien kan barna få en hel kulturuke til ende i kulturkvartalet.

Den første og siste skoleferieuka i sommer skal kulturkvartalet atter en gang fylles av barn, sang, musikk og teater. Det har blitt tradisjon nå, at ferieglade skolebarn får utfolde seg i kulturens navn i kulturkvartalet i sommerferien under ledelse av Dina og Ove Billington. KanDusi stikker innom det første planleggingsmøtet på kulturskolen. Rundt bordet sitter Ove Billington, Charlotte Lindmann, Maren Eikli Hiorth, Mona Stenberg Thoresen og kulturskolesjef Anne Navestad.

I år skal barna få utfolde seg innen sjangerne teater, kunst, musikk og dans.

Teaterpedagoger ved Halden teaterskole Charlotte Lindmann og Maren Eikli Hiorth skal stå for teaterundervisningen:

-Vi skal leke mye, forteller Charlotte Lindmann, og så skal barna improvisere frem noen scener rundt en historie som vi skal presentere i den avsluttende forestillingen. Men hovedpoenget er å ha det gøy. Vi skal se på gruppene og finne ut hva de har lyst til å gjøre.

-Det er ikke den uka vi skal være opptatte av å nå kompetansemål, skyter Maren inn, vi skal sitte igjen med masse glede og gode minner.

Charlotte Lindmann og Maren Eikli Hiorth er teaterpedagoger ved Halden teaterskole. I sommer skal de lage to uker med teaterglade for haldenbarn.

Mona Stenberg Thoresen og datteren Karoline Stenberg Henriksen skal dele på musikkundervisningen, de skal ha hver sin undervisningsuke.

-Det er jo sommer, sier Mona, så det blir nok en del sommersanger!

Karoline Stenberg Henriksen og Mona Stenberg Thoresen skal stå for musikkdelen under Kultursommerskolen.

Danseundervisningen er det Liv Karin Cihiluka som skal stå for. Og sist, men ikke minst; Dina Billington besørger kunstundervisningen.

Liv Karin Cihiluka er danseinstruktør på Kultursommerskolen. Her lærer hun bort dans på Dansens dag i april.
Dina og Ove Billington er prosjektledere for Kultursommerskolen, og Dina skal i tillegg undervise i kunst.

-Kunstundervisningen vil handle mye om å lage scenografien til den avsluttende forestillingen, forteller Ove Billingon, det er fint at alle jobber mot forestillingen som et felles mål.

I år blir det kultursommerskole i uke 26 og i uke 33. Den første uka begynner allerede å fylle seg opp, tradisjonelt har også den vært den fulleste uka. Etter endt uke skal altså barna sette opp et show som foreldrene inviteres til å se.

-Dette skal være lystbasert og gøy for alle, forteller Ove, og vi tilpasser opplegget til hver gruppe med tanke på nivå og alder. Vi deler jo gruppene inn etter alder.

I år har kultursommerskolen blitt lagt under Kulturskolens paraply.

-Alle har trodd at kultursommerskolen lå under kulturskolen hele tiden, men det er faktisk nytt i år, forteller Ove. Og så må vi jo få med at kultursommerskolen fyller fem år i år!

-Dette har kommet for å bli, sier Anne.

Prisen for en uke med kultursommerskole er 1300,-. Undervisningen foregår mellom ni og tre hver dag, men det blir SFO også i år.

-Det blir mulighet til å komme en time før og en time etter undervisningen som før, forteller Ove, men det blir ingen undervisning i dette tidsrommet i år. Vi vil selvfølgelig sørge for et aktivitetstilbud til barna som kommer på SFO, men ikke noe rent undervisningsopplegg.

For barna som deltar blir det en uke spekket med kultur.

-Man får faktisk et helt kulturskoleår i løpet av en uke, sier Anne, det er jo tretti timer undervisning på en uke. Og barna får prøve veldig mye forskjellig i løpet av denne uka. Og så får de lunsj hver dag. Og is! Det er viktig å nevne.

Har du noen barn som har lyst til å være med på Kultursommerskole? Tilbudet gjelder for barn mellom sju og seksten. Du kan melde dem på her.

Bilde fra kultursommerskolen 2017.

Kommentarer

kommentarer