Kultursommer-skolen 2022

Årets Kultursommerskole blir en uke spekket med dans, sang, teater og masse annet kreativt. Årets tema for sommerskolen er HÅP!

– Vi gleder oss til årets Kultursommerskole, forteller leder for Kultursommerskolen, Dina Billington. Det blir en hel uke med sang, dans, teater og kunst og forming.

Hver ukedag mellom 9 og 15 i uke 25 og uke 32, kan Haldens barn få utfolde seg kreativt med de flinke instruktørene på Kultursommerskolen. På slutten av uka setter barna opp en forestilling for familie og venner, og viser frem det de har holdt på med hele uka.

– Også i år skal vi sette opp en forestilling i Brygga Kultursal, forteller Dina, den er åpen for alle i Halden. Årets tema er HÅP – med krigen i Ukraina som bakteppe. Under håpsparaplyen skal de ulike elevgruppene få være med å utvikle og dramatisere frem sitt eget teaterstykke, godt hjulpet av dramapedagog Maren Eikli Hiorth.

I kunst og formings-faget skal elevene få lage sin en muppetdukke og muppetfilm, sammen med de dyktige figurteaterpedagogene Daniel Sandvik og Håkon Mørland.

Håkon Mørland og Daniel Sandvik i Pianostredet Figurteater er dyktige figurteatermakere!

– I dansetimene vil elevene få lære kule og passe utfordrende hiphop-koreografier med Linnéa, forteller Dina. Linnéa er ny av året, hun underviser i dans på Rakkestad kulturskole. Hun har danseutdannelse fra København og Bårdar Akademiet i Oslo.

I musikktimene med Dina Billington vil det handle om å formidle håp gjennom sanger og sceneformidling.

Dina Billington har ledet kultursommerskolen i mange år!

Kultursommerskolens undervisning foregår i kulturkvartalet, fordelt på Halden kulturskoles lokaler, Folkets hus og Black box.

– Instruktørene gleder seg til å se hverandre igjen og møte gamle og nye elever, forteller Dina. Flesteparten av instruktørene har de siste årene jobbet sammen på kultursommerskolen, noe som har blitt til en hyggelig sommertradisjon. Alle synes det er gøy å jobbe i en kreativprosess og samarbeide på tvers av kunstarter som i løpet av uken blir en flott forestilling. 

I tillegg til kreativ skapning, skal det naturligvis være rom for lek. Og is!

– Siden det er sommer får selvfølgelig alle is hver dag! avslutter Dina.

Her kan du melde deg på Kultursommerskolen!

Kommentarer

kommentarer