Kulturskolens julekonsert

Kulturskolen presenterer årets julekonsert! Konserten er spilt inn i Immanuels kirke, og legges ut til beskuelse og nytelse for alle der ute.

Halden kulturskoles julekonsert skulle egentlig ha gått av stabelen i Immanuels kirke onsdag 15. desember, men nye begrensninger på antall publikummere på konserter gjorde fysisk forestilling umulig. Dermed blir det en filmversjon i år også!

– Vi har et veldig variert repertoar, forteller kulturskolerektor Magdalena Sendrowicz. Nesten alle våre undervisningsfag blir representert. Dere kan blant annet høre trommegruppen spille «Bjelleklang» med vår nye trommelærer Frederik Villmow, nydelig korsang fra galleriet i Immanuelskirken ledet av vår sang- og pianopedagog Elisabet Hellstrøm.

Gitargruppa! Foto: skjermdump fra film.

Gitargruppen spiller «Tenn lys» sammen med kulturskolens gitarpedagog Håvard Øieroset, og det blir flere soloinnslag på piano, fløyte, sang og kirkeorgel. Musikalteater og dans fremfører også et nummer sammen med elever fra Sceneverksted og skapende skriving, ledet av Mona Baekken.

– Her blir det ikke bare julemusikk, men repertoaret vil definitivt få deg i julestemning, sier Magdalena.

Her kan du se kulturskolens julekonsert:

For øyeblikket har Halden kulturskole to hundre helårselever og om lag hundre elever som deltar på kultursommerskolen og andre kortere kurs.

– Vi tilbyr individuell undervisning på fiolin, gitar – både elektrisk og akustisk, fløyte, piano, sang, trompet, kornett og trommer, forteller rektoren. Blant gruppetilbudene har vi musikalteater, sceneverksted, dans delt inn i aldersgrupper, skapende skriving, digital musikkproduksjon og visuell kunst.

Kulturskolen har også et ønske om å starte opp filmproduksjon som eget fag når de har mange nok påmeldte.

– Foreløpig har vi to på ventelisten, og ved fem på ventelisten starter vi opp, forteller Magdalena.

Onsdag spilte kulturskolens elever inn sine innslag foran et kamera i stedet for publikum. Magdalena er skuffet over at det ikke ble fysisk konsert i år, men ser frem til at filmen er klar.

– Det er virkelig synd at vi ikke fikk hatt fysisk konsert i år, da Immanuels kirke har fantastisk akustikk. Jeg fikk helt gåsehud dra sangelevene sang a cappella i kor oppe på galleriet. Filmen fra forestillingen er under redigering, og vil legges ut når den er ferdigstilt. Vi håper filmen gjengir noe av magien, og satser stort på en fysisk konsert neste år!

Kommentarer

kommentarer