Kulturnatt og Elvelangs

Neste uke skal Halden fylles med kulturelle innslag både ute og inne i en gedigen, todagers kulturfest! Først får vi Elvelangs på torsdag, så blir det Kulturnatt fredag kveld. 

Elvelangs

For det tredje året på rad arrangerer Wenche Erichsen og hennes lille kulturbande Elvelangs på bryggepromenaden langs Tista senter. Torsdag neste uke setter de ut fakler og lys langs bryggekanten, og fyller den med kultur av diverse slag.

-Hele konseptet Elvelangs handler om at vi inviterer folk til å gå en kveldstur langs bryggepromenaden, og få seg noen kulturelle opplevelser underveis på turen, forteller Wenche.

Dette blir altså det tredje året på rad med kulturvandring langs elva, og i år skal det skje ting på begge sider av elva og ute i vannet.

-Vi har alt fra fantastiske gatemusikanter og band til dans, fargespillinnslag og spektakulært flammeshow, forteller Wenche. Flammeshowet er enda litt tøffere enn i fjor! Daniel Sandvik kommer tilbake med sitt dukketeater, det var veldig populært i fjor. I år blir det også mulighet til å lage sin egen hanskedukke med Daniel, det koster en femtilapp. Ellers er alt gratis.

Haldenbarnehager har laget kunst som skal smykke bryggepromenaden, og det blir korsang, tromming, danseband, og musikk ved band som Stemning og Pytt i Panne. Monne Stang Møller kommer også for å synge.

-Elvelangs er for både barn og voksne, sier Wenche, så vi håper barnefamilier kommer og deltar. Kulturnatt er mest for voksne, mens på Elvelangs er det mye gøy for hele familien. Vi gjennomfører uavhengig av vær!

Se oversikten over de kulturelle innslagene på Elvelangs her: 

Kulturnatt

Fredag 20. september er det Kulturnatt i Halden! 32 steder holder åpent, og på de fleste av dem er det et eller annet kulturelt innslag. Det blir konserter, kunstutstillinger, dans og musikk. Alt er gratis. Kvelden åpnes på Galleri Wenda i Jernbanegata 4, der ønsker Thorkil Lindskog velkommen til Kulturnatt 2019, og så blir det musikk ved en trio fra DNBE.

-Etterpå kan man følge kulturens lysløype gjennom kvelden, sier Wenche. Løypa går fra Sydsiden og galleriene, via torget og bort til Immanuels kirke og opp til nordsiden.

I år blir kulturnatten utvidet med enda flere åpne steder. Hele 32 steder holder dørene åpne for Kulturnatt 2019. Det blir mange nye innslag på programmet.

-Blues i banken er nytt av året, forteller Wenche, der skal Espen Holtan og Geir Arne Westby holde blueskonsert. Så blir det pop i paviljongen, med Halden Drum Corps. Andre nye steder som åpner dørene i åer er galleri Chelsea, Fargespillhuset, Siste Reis, Blender, Frelsesarméen.

Se hele programmet for Kulturnatten 2019 her:

Du kan også følge både Elvelangs og Kulturnatt på Facebook!

Kulturnattkomitèen består av:
Eirin Finnanger, Thorkil Lindskog, Ingrid Solberg Sætre og Wenche Erichsen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer