Kulturnatt 2022

Fredag 23. september blir det endelig Kulturnatt i Halden igjen! På programmet står, dans, teater, opera, film, kunstutstillinger, litteratur, korps, musikal, performance og konserter av diverse slag. 

– Dette blir kjempegøy, sier prosjektleder Aasmund Kaldestad, jeg gleder meg veldig!

De dyktige folka i det tidligere Kulturnatt-teamet trer nå til side, og nå er det Halden kommune ved Aasmund Kaldestad som står ved Kulturnatt-roret. Konseptet er fremdeles det samme: Hele byen skal syde av kultur mellom klokka 16 og 01 fredag 23. september! Kultur på alle scener og i alle hjørner!

Wenche Erichsen, Thorkil H. Lindskog og Ingrid Solber Sætre har holdt i Kulturnatt frem til pandemien. Nå tar Halden kommune over arrangementet.

– Vi har med hele to hundre aktører i år, forteller Aasmund, og har altså mer enn tretti enkeltarrangement på programmet. Det blir alt fra lydinstallasjoner til dans, teater, blues på et hotelltak og trommekorps i gatene. Vi har med både helproffe kulturaktører og amatører, og det er utrolig mange flotte innslag!

Kulturen skal holde hus over hele byen. Det skjer ting på blant annet Skofabrikken, Aladdin scene, Vannvogna, Kulturhuset, Fredrikshalds Teater og i Immanuels kirke, og dessuten vil Kulturnatt innta flere av byens kafeer og restauranter.

– I tillegg vil det skje ting ute i gatene, forteller Aasmund, det skal være kultur både ute og inne denne kvelden.

Utvalget på programmet er bredt, det er noe for enhver smak. Noen av postene på programmet står på plakaten, andre blir pop up. Ladybirds og Mixdur skal blant annet poppe opp her og der i byen i løpet av Kulturnatt, det samme skal Halden Drum Corps, Black Market Orchestra, Halden danseskole, Veslefrikk og Pianostredet Figurteater!

Daniel Sandvik i Pianostredet figurteater! Bak dukkene: Håkon Mørland.

– En rød tråd på årets Kulturnatt er at mange av aktørene er utflyttede haldensere som kommer tilbake til byen for å opptre, forteller Aasmund. Carl André Johansson kommer hit for å danse. Astrid Mork Knutsen har laget en animasjon til Kulturnatt, Anniken Falch Hillestad kommer tilbake til byen for å synge. Eirik Stømner kommer for å spille, Thor Harald Johnsen kommer for å spille – han er en av Europas beste luttspillere.

Her er det mye å glede seg til!

Her kan du se hele programmet for Kulturnatt 2022!

18.00 – 18.15 på Aladdin Scene
GROW – dans
Dette er et bestillingsverk, spesialtilpasset for Kulturnatt.
Kort om: I Grow får publikum oppleve et verk hvor samspillet videoprojeksjon og dans reiser spørsmål knyttet til klima og miljø.
Dansere er Carl André Johansson og Amalie Sunde.
Video og animasjoner: Astrid Ellensdatter Mork-Knudsen.
Koreografi: Aurora Itland og Carl André Johansson.
OBS! I tillegg til klokka 18.00, er det visning også med start klokka 18.45 og 19.30.

18.30 – 19.15 på Kulturhuset
Opera Østfold har operapub.
Kort om: Dyktige sangere fra Østfold, akkompagnert av Haldens egen Eirik Haug Stømner.

18.30 – 19.30 i Immanuels kirke
Indre Østfold Gospel Company.
Kort om: Sist sett på TV, med You Raise Me Up under det siste programmet av Allsang på Grensen. Her kommer 100 gospelsangere ledet av Leif Ingvald Skaug. Gospel, trøkk og allsang!

19.00 til 19.30 i Busterudparken
Halden Danseskole
Kort om: Danseworkshop. Stepdance.

19.00 til 19.45 på Vannvogna
Fir Arda
Kort om: Fir Arda tar deg med på en forrykende musikalsk reise til Irland. Irske og skotske melodier leveres i høyt nivå og tempo. Inspirert av kjente irske band. Kvartetten trakterer fele, gitar, banjo, tin whistles, bodhran og uilleann pipes.

19.00 – 19.45 på Vekst i Skofabrikken
Konsert med Thore og Simon Pettersen
Kort om: Den Halden-baserte trubaduren Thore Pettersen har med seg gitarist Dag Frode H. Eilertsen, samt sin egen sønn Simon.

19.30 – 20.00
Halden Drum Corps show

20.00 – 21.20 på Kulturhuset
Visesangere.
Kort om: Møt et knippe av Haldens egne låtskrivere. Kun gitaren, stemmen og ordene. Medvirkende er Malin Møller, Frank Skovrand, Siv Langøy og Eva Denis.

20.00 – 21.30 på Halden Kino i Skofabrikken
Minikortfilmfestival.
Kort om: Filmprodusent Rebekka Rognøy fra Halden har satt sammen og leder et spennende program av kortfilmer med utgangspunkt i Østfold.

20.30 – 21.15 ved Paviljongen i Busterudparken
Salen Hornorkester og Torsnes Brass.
Kort om: Møte mellom et av Haldens ledende korps og Torsnes Brass.

22.00 til 22.45 på Taket på Grand Hotell
Westby Blues Band.
Kort om: Hyller blues med en musikalitet som få gjør etter dem. Ikke bare med gamle klassikere, men også med egne låter som fører publikum tilbake til sørstatenes røkfylte «bluesbuler» på 30-, 40- og 50-tallet.

22.00 – 23.00 på Biblioteket i Skofabrikken
«Kongerekka» ved Are Sende Osen
Kort om: Den kjente NRK-profilen snakker om boka som tar for seg intriger, sex, brodermord, trolldom og store slag. «Dette er vår Game of Thrones, fra virkeligheten om de norske kongene.»

22.30 – 23.30 på Aladdin Scene
VIND – med Thor Harald Johnsen
Kort om: Haldenseren Thor Harald Johnsen er en mester på sitt instrument; renessanse lutt. Her tar han med seg sangerinnen Winnie Brückner og et stjernelag av jazzmusikere fra Berlin. Sanger fra 1600-tallet av Monteverdi, Dowland, Purcell og Strozzi – i tillegg til storheter fra 1900-tallet som Ornette Coleman, Prince og Soundgarden. Alt i sjelfull blanding.

23.00 – 23.45 på Frivillighetssentralen, Skofabrikken
Musikalkonsert med Anniken Falch Hillestad og Eirik Haug Stømner.
Kort om: Ung haldenser som flyttet til Göteborg for å utdanne seg til musikalartist på prestisjefylte Balettakademin. Elsker å fortelle historier, og gjør det helst gjennom gode musikallåter.

23.00 – 00.00 i Immanuels kirke
Jan Erik Norheim trio
Kort om: En tradisjon under kulturnatt. Stemningsfull og vakker stund med Jenny Marie Nordheim (sang) og Arild Eldnes (saksofon).

23.00 – 23.45 og 00.00 til 01.00
Konsert med 1234! og Warp Riders på Vannvogna
Kort om: To av byens kremband sørger for at rocken får sin plass. Her blir det brått trangt om plassene.

23.30 – 00.30 på Kulturhuset
Konsert med Monne Stang Møller
Kort om: Artisten Monne har med sine to studioalbum gjort seg bemerket utover byens grenser med sitt særegne uttrykk. En personlig artist som synger om tanker, drømmer og forhåpninger til livet.

Innslag uten fast tidspunkt:

Utenfor Kulturhuset/Athletic Sound
Tobias Svarstad Eeg
Kort om: Levende lydinstallasjon hvor publikum kan vandre rundt og oppdage et lydlandskap i stadig forandring. Blander naturlige omgivelseslyder, akustiske skulpturer og elektronisk generert lyd/musikk.

Utstilling i butikkvinduer rundt Busterudparken
Magnus Kaurin
Kort om: Utstilling av en ung haldenser, nyutdannet fra Kunstakademiet. Abstrakte figurative malerier som tar utgangspunkt i skogen, og all dens symbolisme – hvor vi til slutt ender i vår nærmeste sfære av planeter og stjernebilder.

PopUp på Tollboden/torget
Anders Ådin
Kort om: Anders Ådin bor i Strömstad, og er en av få profesjonelle vivlirespillere i Skandinavia. Har med sitt personlige spill flyttet grensene for hva som kan gjøres med dette instrumentet. Som sanger er det personlige uttrykket satt i sentrum.

Kulturhuset og Vannvogna
Halden Kunstforening 75-år
Kort om: Starter feiringen ved Kulturnatt, med utstillinger på Vannvogna og i Kulturhuset.

I tillegg blir det popups i gatebildet og andre steder, med blant andre:

Veslefrikk barne- og ungdomsteater
Halden Drum Corps
Ladybirds (kor)
Mixdur (kor)
Pianostredet figurteater
Halden Danseskole
Internasjonal café (Frivillighetssentralen)
Black Market Orchestra

Kulturnatt gir deg over 30 arrangement og over 200 utøvere fra kl. 1600 til 0100. Alle arrangementene på listen over er gratis for publikum, takket være Kulturnatts sponsorer/arrangører. I tillegg blir det Astrid S norgespremiere kl. 2000 i Brygga kultursal, Mysteriet Myrna Vep kl. 1900 på Fredrikshald teater og norgespremiere på «Krigsseileren» på Halden kino. Disse tre arrangementene må publikum betale for.

Kulturnatt i Halden 2022 er et spleiselag mellom Halden kommune og sponsorene Sparebank1stiftelsen Halden, Berg sparebank, GP Gruppen og Tista Senter.

Kommentarer

kommentarer