Kulturnatt 2018

På fredag er det Kulturnatt i Halden! Fra klokken 18 og langt ut i de små timer vil det begås kultur over hele Halden by. Følg de gule fotsporene rundt i byen og opplev musikk, litteratur, kunst og mye mer. Programmet ser du nederst i saken:

Kulturnatten 2018 smelles i gang på Halden kulturskole klokken 18. Utvalgsleder for samfunn og kultur Joakim Karlsen åpner festen, Halden Drum Corps og fløytekvartetten spiller, og Diego Belda holder flammeshow!

Kulturlysløype

-Dette er et spennende samarbeid på kryss og tvers blant kulturaktører og utesteder i byen, som alle har lyst til å invitere til kulturlysløpe fredag kveld, sier Wenche Erichsen, som sitter i arrangementkomitéen som vanlig. Her får du alt fra bibellesning i kirken til jazz, klassisk musikk og spennende utstillinger.

Frivilligsentralen byr som i foregående år også på en kulturopplevelse på kulturnatten, i år er det konsert med Amund Enger klokka ti som står på agendaen. Wenche håper mange haldensere går ut og tar for seg av kulturtilbudet på fredag.

I styret for kulturnatten sitter Wenche Erichsen, Ingrid Solberg Sætre og Thorkild Lindskog – men også Eirin Finnanger som ikke var til stede da bildet ble tatt. Foto: Kulturnatt.

-Det er jo alltid ekstra gøy om de som ikke ellers oppsøker kulturtilbud også benytter seg av tilbudet denne kvelden, sier hun. Vi har et bra opplegg i år, det er bare tre steder man må betale for billetter, ellers er alt gratis. Også er det jo veldig morsomt hvis mange får med seg åpningsshowet utenfor kulturskolen. Været får bli som det blir, vi får sette oppe en parasoll over fløytekvartetten hvis det skulle regne.

Kulturnattens program blir som følger:

Halden kulturskole

18.00 Åpning av årets kulturnatt! Halden Drum Corps og fløytekvartetten spiller, og det blir flammeshow ved Diego Belda.

Erlandsens Conditori

19.00 Klassisk konsert med Eirik Haug Stømner på piano og tenor Eirik Grøtvedt.

21.00 Halden Jazz Circle spiller Ella Fitzgerald

Brygga kultursal 

19.00 Konsert med Anita Skorgan (Billetter på Ticketmaster)

Halden bibliotek 

19.00 Othilie og Frithof E Byes minnefond deler ut sitt årlige stipend på 25 000 til forfatter Tom Ingar Eliassen. Prisen deles ut til lokale forfattere og billedkunstnere, og seremonien tar om lag en halv time. Etter prisutdelingen holder foreningen et informasjonsmøte om det nye Udda-spelet som er i kjømda.

Bakgården Restaurant 

19.00 Svein Bjørneby kvartett spiller. 

Køhn Libris

20.00 Live, Hedda, Jeanette og Marcus Røsnæs underholder med pop og rock. Bokhandelen holder åpent.

Halden Mikrobryggeri

21.00 Konsert med Malin Møller (Billetter i døra, kr 100;-)

Halden Frivilligsentral

22.00 Konsert med Amund Enger, sanger gitarist og låtskriver som har tonesatt diktene til Halldis Moren Vesaas. Her vil det selges øl og vin.

Fredriksten festning

Ghost Guiding Theatre, en opplevelsestur i mørket der du blir dratt inn i festningens underverden. Oppmøte: Indre festning ved Ravelingården. (Billetter: Tikkio)

Immanuels kirke

Åpen kirke fra 18.30

21.00 Bibellesning «Bibel og Dahl» ved Johannes Halvorsen.

23.00 Nattjazz ved Jan Erik Norheim, Arild Elnes og Jenny Marie Nordheim.

24.00 Kveldsbønn

Vannvogna kunsthall

19.00 Åpen utstilling med malerier og keramikk i skjønn forening. Halden kunstforening og Halden keramikk stiller ut. Her vil du også finne keramiker Britt Hauge Johansen ved dreieskiva ut over kvelden.

Galleri Umbra

19.00 Åpen utstilling med Trine Folmoe og Arild Allfred Myran, malerier og foto.

Galleri WendA

19.00 Utstilling med Wenche Høidahl og elever

Ateliér Brygga

19.00 Åpent atelier og utstilling ved Tore W Johansen.

Konservativen

Åpen utstilling med Marit Ekstrands bilder (utstillingen er åpen også lørdag og søndag)

Zofie klær og interiør

Utstilling av Geir Svensen Naphaugs malerier og kveldsåpen butikk.

Skomaker Adam

Astrid Hæreid stiller ut sine bilder hos skomaker Adam i gågata.

Det vil også være utstillinger hos:

Gullsmed O Førlie

Hilde Gluckstad Hansen (Gamle Sørhaugen 21)

Ulla og Øyvind Sæbø (Mette Mengsgate 8)

Frelsesarméens kafé vil holde kveldsåpent denne kvelden, Flamenco kjører spesialtilbud og Grensen Burgerbar har amerikansk aften med egen meny. Bryggerhuset har ingen konsert på kulturnatten, men oppfordrer folk til å komme innom og få seg en matbit mellom kulturopplevelsene!

Hos Alle Tiders gave & interiør, Atle Frisør og Strikkeholdeplassen blir det kveldsåpent!

 

Kommentarer

kommentarer