Kulturlunsj på Frivillig-sentralen

Fredagslunsjen på Frivilligsentralen blir kulturelle utover høsten og vinteren. Det blir allsang, jazz, og andre kulturelle happenings mellom 11.30 og 13.

En dump basslyd er det eneste som trenger gjennom glassveggene og røper at det skjer noe på Frivilligsentralen når jeg kommer ruslende nedover trappene på Skofabrikken fredag formiddag. Når jeg tar i dørhåndtaket og åpner, får jeg hele lydbildet: over tretti syngende gjester, og et firemannsband midtveis i Arne Paasche Aasens De nære ting. En av klassikerne i Frivilligsentralens allsanghefte!

Ordfører Anne Kari Holm synger sammen med Andrøy Solvang og Celine Sva Gøperød. Sistnevnte er hjemme på perm fra militærtjenesten, og benytter muligheten til å ta seg en tur innom Frivilligsentralen.
Bandet! Per Olav Halvorsen, Bjørn Ramstad, Erling Klevmo og Ulf Rogstad.

– Nå åpner vi for forslag, sier pianist Per Olav Halvorsen når De nære ting er ferdig sunget.

Wenche Erichsen går til og fra. Hun er glad for at allsanglunsjene har kommet i gang igjen, det har tross alt vært en lang tradisjon på Frivilligsentralen. Annenhver fredag stiller husbandet opp for å akkompagnere glade allsyngere på huset. Noen av de andre fredagene fylles opp med andre happenings.

Wenche Erichsen blar i kalenderen for å se på fredagskulturlunsjene fremover.

– Målet er at fredagslunsjene på Frivilligsentralen blir av den kulturelle typen, sier Wenche.

Et jazzband er invitert inn for å spille en fredag i høst, og den 11. november dukker det opp elever fra Musikk, dans drama med et opplegg de skal fremføre på fredagskulturlunsj.

– Elevene har intervjuet en del eldre mennesker, forteller Wenche. Så har de satt sammen historiene de har samlet inn med et utvalg sanger, og det skal de altså fremføre her på Frivilligsentralen på kulturlunsjen.

Følg med på Frivilligsentralens facebookside, der annonseres innholdet på kulturlunsjene!

Allsanggjengen er i gang med Calle Schewens vals. Ute på kjøkkenet forberedes serveringen; eplekake og kaffe. Egentlig har ikke allsanggjengen tid til å spise kake og drikke kaffe, de vil helst bare synge. Når jeg går, sitter de og spiser kake, men jeg tipper pausen blir kort. Snart skal de videre i heftet!

Ikke tid til kaffe og kaker; bare sang.

Det er allsang på Frivilligsentralen 21. oktober, 4. november og 18. november mellom 11.30 og 13. Alle er velkomne!

Det skjer mye på Frivilligsentralen, på nettsiden kan du se programmet og lese om det som skjer på huset!

 

 


 

Kommentarer

kommentarer