Kulturfremtiden er i gode hender

Fremtidens Kultur-Halden er i gode hender, det er sikkert. UKM på Brygga Kultursal kunne skilte med flere kulturtalenter jeg er sikker på at vi kommer til å høre mer fra.

Jeg har bekymra meg for det flere ganger: Hvor er de unge banda og artistene i Halden? De sultne, unge musikerne som skal ta over etter dagens aktive Haldenband? De unge kunstnerne som holder egne utstillinger? Det må vel komme flere snart? En kultur- og musikkby som Halden burde jo ha stort tilsig av nye krefter. Søndag kveld ble jeg beroliga. Og glad. Nå kommer de nemlig, de unge. Og de er dritgode.

UKM i Halden kunne by på alt fra store stemmer og vakkert pianospill, til fete tekster, tighte punkband og akrobatisk dans. For en bredde!

Stor stemme: Emilie Ludvigsen-Bjørgengen.
Stian Hansen Vervik var programleder for kvelden, men jaggu stilte han seg ikke opp og tok en låt også! Med seg hadde han Jon Terje Vaglen på munnspill og Anders Håkensen på gitar.
Tilde Johanne Kirkedam Larsen spilte og sang så vakkert på UKM i kultursalen søndag kveld.

Konferansier Line Kynningsrud Nossen hadde laga en vittig film med seg sjøl i alle rollene:

Line Kynningsrud Nossen spilte alle rollene i sin lille kortfilm om en uheldig hendelse i Tordenskjoldsgate.
Line var også konferansier sammen med Stian på årets UKM.

Det er moro når det er bredde i kulturuttrykket, og årets UKM bød på litt av hvert. Blant annet masse fin dansing! Akrobatikkgruppa Alvetryll hadde laga et vanvittig fint dansenummer med flotte kostymer, og gjennomført og fengende koreografi:

Vakker, akrobatisk dans fra Alvetryll.

Et showteam fra Halden danseskole stilte også opp på UKM, og det er jo alltid moro å se dem danse! De blir flinkere og flinkere, og hadde fått en utrolig kul koreografi å bryne seg på av dansepedagog på danseskolen: Sara Stang Møller.

Flinke folk over hele fjøla. Og så avslutta de med et brak. Og da mener jeg brak. Til slutt dukka det nemlig to fete band opp på scenen, rett etter hverandre. Vanvittig!

Tre Råtne Bananer spilte heftig punk som vi kjente i brystkassa. Utrolig moro!

Tre råtne bananer punka opp stemninga i kultursalen.

Prikken over i-en var L.I.A.R. Bandet har spilt på Aladdin scene, men dette var mitt første møte med hardboogierock-bandet. De spiller så sjukt bra. Det er tight og fengende, og for en energi disse gutta har på scenen! For en attitude og selvtillit! Disse folka her kommer vi til å høre mer fra, uten tvil.

Energi og attitude.

Kunstnerne som delto på årets utstilling var Dianne Betaganso Gundersen, Helle Buer, Jenny Martine Kraft, Lino og Marte Bjørnstad Eriksen.

Alle kan puste letta ut. Dette ordner seg. Kultur-Haldens fremtid er i gode hender.

 

Kommentarer

kommentarer