Kristin og Alena stiller ut på Galleri WendA

Fredag klokken 18 åpner en ny utstilling på Galleri WendA i Jernbanegata 4! Her kan du se Kristin Johnsen og Alena Winters’ bilder ustilt. De har kalt utstillingen Kjærlighet er verdens sjel

Alena Winters flyttet fra Hviterussland til Halden i 2002 og bor nå i Enningdalen med ektemannen Frank.

– Malerkunsten var helt ukjent for meg da jeg kom hit, forteller Alena. Men en vakker dag i november 2011 fikk jeg plutselig en sterk tanke om at jeg måtte begynne å male. Det skjedde etter at jeg hadde gjort meg mange tanker om vår kjære jord, om lidelser på den, om ekte kjærlighet og hva jeg kan egentlig gjøre for menneskehetens skyld. Å male for meg betyr å leve og elske.

Gjennom sin kunst vil Alena formidle hvor vakker verden er, og hvor viktig kjærligheten er for oss her på jorda.

– Jeg tror vi må begynne å forandre vår bevissthet, sier Alena, og vårt forhold til livene våre her og nå. Og det er viktig å begynne med seg selv.

Alena maler med akryl og olje. Inspirasjonen dukker bare opp, hun planlegger aldri hva hun skal male.

– Disse ideene handler mest om emnene lys, livet i dyp betydning, og ubetinget kjærlighet. Jeg vil også si tusen takk til dere som har kommet for å se på maleriene mine. Det betyr svært mye for meg. Jeg håper dere vil like mine bilder og at de vil kunne gi dere noe videre her i livet.

Alena deler sine bilder på instagramkontoen Alena Winters. Du kan også finne henne på Facebook.

Alena Winters kunst.

Kristin Johnsen er bosatt i Halden, hun er gift og har to barn. Kristin har malt i tre år.

– Så sent som i 2017 overvant jeg frykten for min kreative ‘stemme’, forteller Kristin, og glad er jeg for det.

Kristin har i løpet av de få årene hun har malt funnet sin egen stil, både i farge og teknikk. Hun maler mest i akryl, men også litt med oljemaling. Til tider bruker hun silkepapir, pussepapir og sparkelspade.

– Jeg forsøker meg stadig frem, forteller Kristin, og tegner noe med blyant og kullstift. For det meste maler jeg ‘ut i det blå’, fanger en følelse eller stemning i mine malerier.

Dette er ikke Kristins første utstilling, allerede i 2018 stilte hun ut noen bilder på en utstilling med Halden kunstforening på Vannvogna. Året etter stilte hun ut bilder på Galleri Wenda under kulturnatten 2019. I tillegg har hun vært gjesteutstiller på Galleri Tøihuset i Gamlebyen i Fredrikstad vinteren og våren 2020. Et av hennes bilder henger også på Unicare Steffensrud på Toten. Kristin har flere utstillinger planlagt for året 2021.

Kristin Johnsens kunst.

Kristin er også interessert i foto, og har forsøkt seg på medie mixed-metoden. På Kristins facebookside Kikki art deler hun prosessbilder underveis i maleprosessen. De ferdige bildene deles på hennes instagramkonto ved samme navn!

Utstillingen åpner 04.09. kl 18.

Lør.-& søndag kl 12-16.

Galleri WendA følger smittevernreglene: Kun 5 personer inne ad gangen hvis man ikke er i familie/samme gruppe.

Håndsprit ved døra.

 

Kommentarer

kommentarer