Kreativ sommerferie

Fjorårets Kultursommerskole ble en suksess, så årets tilbud er utvidet med flere kurs og instruktører. Mange av Haldens barn kan glede seg til å starte sommerferien med en solid dose kreativitet.

Bak Kultursommerskolen står en kreativ kvintett med Dina Billington, Ove Alexander Billington, Bjørn Kolstø, Sverre Magnus Heidenberg og Sara Stang Møller. Hver for seg har de en hel del erfaring med forskjellige kunstuttrykk og på forskjellige scener. Tilsammen inviterer de barna inn i sitt kulturelle univers.
– Vi ønsker at Kultursommerskolen skal være et alternativ til idrettskolene. Idrett er vel og bra, men vi mener at kunst, musikk og teater er like viktig for barns utvikling, forklarer Ove Alexander Billington.
Kultursommerskolen er et lavterskeltilbud som ikke krever forkunnskaper eller utstyr.

Musikkteater
I kulturskolens lokaler skal barna få leke seg med blant annet musikk, teater, maling og tegning.
– Vi ønsker å gi barna mestringsfølelse, de skal ha det gøy og få utfolde seg, forteller Dina som er en av instruktørene.  Hun sier at en del av motivasjonen er at de brenner for å rekruttere nye dansere, skuespillere, musikere og kunstnere inn i Haldens kulturliv.
I løpet av kurset skal det lages en liten revy og kunstutstilling for familie og venner.

Kreativt i festningen
På Fredriksten kro skal kursene i teater og dans ha sin base. Siden det er sommeren satses det på å være mye ute, men man vet aldri med det norske sommerværet.
Kurset varer en uke, og i løpet av den tiden skal barna på teaterkurset sette opp en forestilling med utgangspunkt i eventyr.
– Vi skal boltre oss i festningen, og på forestillingene inviterer vi barnehagene til å være publikum, sier instruktør Bjørn Kolstø.
På dansekurset er det samme opplegget med mye innhold og bredde, som avsluttes med en danseforestilling.

 

Kommentarer

kommentarer