Kostymer, tinnsoldater og julestemning på museet

Fredag ettermiddag åpner det tradisjonsrike Julemarkedet på Fredriksten festning. En av aktørene som gleder seg til storinnrykk av både haldensere og tilreisende er Halden historiske samlinger.

Omtrent midt i festningen ligger Festningsmuseene som drives av Halden historiske samlinger/Østfoldmuseene. Museene er som regel kun åpne i sommersesongen, men de gjør et unntak og åpner dørene når tusenvis av nysgjerrige kommer på Julemarked.

I tillegg til de tradisjonelle museumsutstillingene på festningen inviterer de til flere forskjellige aktiviteter.
For en stund siden gikk tv-programmet ANNO på NRK og det ble som kjent spilt inn i Gamlebyen i Fredrikstad. Der ble deltagerne ”satt tilbake” til 1700-tallet og på Julemarkedet får du muligheten til å prøve de flotte og spesielle kostymene fra programmet.

Barna oppfordres til å bli med på tinnsoldat-rebus, og det fristes med fine premier.
– Vi har gjemt tinnsoldater i utstillingen vår! Bli med og let, oppfordrer arrangøren.

Halden historiske samlinger har en unik og enorm kompetanse på gamle hus og bygninger i Halden. Til Julemarkedet har de satt sammen en ”juleby”.
– Den er sammensatt av modeller av enkelte gamle hus i Halden, forteller de.

I tillegg til aktivitetene er museumsutstillingen åpen og det bør vel være obligatorisk for enhver haldenser å ha vært en tur innom her.

Åpningstider:

Fredag 18. nov: kl 16 – 20

Lørdag 19. nov: kl 11-18

Søndag 20. nov: kl 11-18

Inngangsbillett på museet under julemarkedet er: 60kr (voksen), 20 kr (barn). Barn 0-5 år er gratis. Museumskortet gjelder ved dette arrangementet. De tar kort, kontant og vipps.
***

I samarbeid med Halden historiske samlinger vil vi trekke ut en heldig vinner som får en familiebillett (2 voksne og 2 barn) som inngang til museet under julemarkedet.
Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å fortelle oss om du har vært på museet før.

Vi trekker vinneren i morgen (fredag) kl. 12.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer