Korpsene samarbeider om Disney-konsert

Søndag inviterer 90 musikanter i Idd skolemusikkorps og Halden skolemusikkorps til en hyggelig familieopplevelse i Brygga Kultursal.

Konserten med Disney-tema i Brygga Kultursal er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom byens to skolemusikkorps. De har hatt fellesøvelser og 2-dagers helgeseminar for å øve og forberede arrangementet.
– Vi knytter vennskap på tvers av korpsene og det skaper spilleglede, forteller Trine Synnøve Hansen som er leder i Idd skolemusikkorps.

Begge korpsene er aktive i byens kulturliv og spiller flere konserter gjennom året. Denne gangen er de stolte over å kunne invitere haldenserne til byens storstue for en flott reise inn i Disneys magiske univers.
– Disney fenger barn og voksne i alle aldre. Mange gode musikkstykker er laget og de er i ulike vanskelighetsgrader så det passer alle nivåer i korpsene. Stykkene vi har valgt ligger i nivåer slik at musikantene strekker seg for et bedre resultat.

img_8721

Et skolemusikkorps består av musikanter i mange forskjellige aldersgrupper. Noen er aspiranter og har nettopp begynt å bli kjent med instrumentene mens andre har vært med i flere år og spiller mer avansert.
– Aspirantene begynte å spille denne høsten og har bare lært 4-5 noter. De spiller derfor ikke Disney-musikk på konserten, men stiller opp med hele 4 stykker av annet materiale, forklarer Pål Robert Lunde som er leder i Halden skolemusikkorps.
I Idd skolemusikkorps har de en Musikk&Lek-gruppe som skal bidra med rytmer.

Disney har et stort repertoar så det må ha vært en utfordring å velge hvilke stykker som skal spilles. Utvalget de har kommet frem til representerer stor bredde fra både gamle og nye Disney-eventyr.
– Vi skal blant annet spille fra Cars, Aladdin, Pocahontas, Pirates of the Caribbean, Frozen, Star Wars og Lion King. Stykkene blir fremført av de ulike aldersinndelte gruppene ettersom hvor lenge musikantene har spilt i korps.

Konserten er søndag 30.oktober kl. 16.
Billetter kan kjøpes her. 

img_8701

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer