Korfestival i sentrum

Lørdag 3. juni synger et knippe av byens kor sommeren inn med en stor korfestival på torget foran Kulturhuset!

Det var Arne Dalene som først tenkte tanken. Han synger i blandakoret Mixdur, som er et av korene som flyttet inn i Kulturhuset da det åpnet i fjor vinter.

– Jeg tenkte at det hadde vært hyggelig om korene på huset fant på noe sammen, forteller Arne. Vi er jo seks kor som øver her. Så det her var ei lita fjør som ble til seks kor.

Mixdur! Her under Bellman-konserten i Kongshallene i våres.

Arne fremmet forslaget om en korfestival på et styremøte i Mixdur, og luftet dernest tanken for de andre korene på huset. Ikke lenge etter satt han og skrev på en søknad til Sparebankstiftelsen. Sparebankstiftelsen var positive og rause, og festivalen et faktum. Lørdag 3. juni blir torget foran Kulturhuset forvandlet til festivalpass, med stor scene og uteservering. Seks kor skal stå på scenen, og allsangfaren er overhengende.

– La Capella, som også øver på huset, kunne ikke stille denne gangen, forteller Arne. Men har man lovet seks kor på scenen, så blir det seks kor på scenen. Så vi inviterte Byparken mannskor inn som det sjette koret. Vi landet på at det var greit å teste ut dette med seks kor i første omgang, så får vi se om vi kan utvide hvis dette blir en suksess.

Byparken mannskor kommer for å synge på festivalen.

Festivalområdet åpner klokka 16, og i løpet av kvelden skal i overkant av 170 sangere stå på scenen og underholde hverandre og forhåpentligvis andre oppmøtte publikummere. Festivalen arrangeres i samarbeid med Kulturhuset og Halden Visescene. Sistnevnte, representert av Frank Skovrand og Daniel Sandvik, vil lede festivalgjengerne i allsang underveis.

– Det er meldt strålende vær foreløpig, så vi får håpe det holder. Jeg bestilte jo faktisk akkurat dette været i januar, så vi satser på det. Jeg tror dette blir en kjempefin kveld ute på plassen.

Repertoaret blir bredt. Her vil du få høre alt fra Henning Kvitnes og ABBA, til Hasse og Tage, Queen og Frank Sinatra.

– Vi har invitert Eva Denis til å være konferansier, hun har jo kontor på huset og er ny daglig leder for Kulturrådet, så det syntes vi passet fint. Hun sa ja med en gang. Alle har for øvrig sagt ja med en gang.

Lørdag 3. juni altså dere, gratis korfestival på torget foran Kulturhuset! Er ikke noe å lure på det vel?

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer