Konsert med Østfold Symfoniorkester

Søndag 12. juni klokken 15 inntar Østfold Symfoniorkester Immanuels kirke for å spille for haldenserne!

Nå er ØSO for alvor i gang igjen, etter å ha hatt maksimal uflaks med nedstengninger under koronavirusets herjinger. Den 29. februar i 2020 spilte vi for en fullsatt Bibliotekets Aula i Fredrikstad, og gledet oss til fortsettelsen. Som alle vet, ble den våren helt spesiell. Og selv om vi av og til så et lys i tunnelen, endte det hver gang med å slokne før vi fikk spilt konserter.

I mars 2022, fikk vi vårt etterlengtede comeback! Da feiret vi med flotte framførelser av Johan Svendsen, Jean Sibelius, og Johannes Brahms, under vår musikalske leder, Rune Halvorsen. Han hadde også hentet sin gamle fiolinkollega i KORK, Henrik Hannisdal, til å lede oss i Mozarts Serenata Notturno, for strykere og pauker.

Nå ser vi fram mot konsert i Sverige i september, der vi har en invitasjon fra festivalen BRUK, som har holdt ut gjennom pandemien. For vi skulle egentlig spille hos de, i Dals Långed, i september 2020! Vi er glade for at de har «ventet» på oss, og beæret over at de så over grensen til Norge for å finne et godt orkester å samarbeide med.

Før vi kommer til sommerferie, vil vi dele vår glede over å spille sammen igjen, med et forhåpentligvis voksende publikum. Søndag 12. juni spiller vi ettermiddagskonsert – nærmere bestemt kl. 15.00 – i Imanuelskirken i Halden. ØSO vil feire både orkestermusikken og den kommende sommeren. Dere får høre blåserne våre i et lite kjent – men utrolig flott! – verk av den franske, romantiske komponisten Émil Bernard. Orkesteret viser seg i hele sin bredde i musikk av Prokofiev og Grieg, og strykerne får den store gleden av å spille med harpesolist i Debussys Danse sacrée og Danse profane. Solist på harpe, er Oslofilharmoniens Birgitte Volan Håvik. Og vi serverer attpåtil en verdenspremiere! Peter Halvordsson har skrevet et stykke for orkester, Three modes of being, som ØSO skal spille på den nevnte BRUK-festivalen i september. Men selve premieren, får dere altså i Halden den 12. juni.

Vi håper publikum i Østfold setter pris på at deres eget orkester er tilbake i manesjen, og at vi får glede oss over den flotte musikken med mange tilhørere!

Kommentarer

kommentarer