Valser og marsjer i kultursalen

Det blir et musikalsk møte mellom to giganter fra Haldens musikkscene når Halden Storband og Tistedalens Musikforening møtes for å underholde haldenserne i kultursalen mandag kveld. 

Jeg ringer til Arild Elnes for å finne ut litt mer om mandagens storkonsert i kultursalen.

– Vent litt, jeg må bare legge fra meg saksofonen, sier Arild.

Han øver naturligvis. Arild har faktisk to hatter i dette prosjektet, siden han spiller i både storbandet og i Tistedalsmusikken.

– Vi hadde snakket litt om å gjøre en mandagskonsert, forteller Arild, dem har vi jo gjort en del av før med Halden Storband. Men det er såpass tidlig i oppkjøringa nå etter korona, så da kom forslaget om å spørre våre venner i Tistedalsmusikken om et konsertsamarbeid. De var positive med en gang!

Halden Storband i kultursalen!

Dermed var det bestemt at Tistedalsmusikken og Storbandet skulle dele konserten i kultursalen i to, og spille hver sin halvdel.

– Det passer fint, vi har jo ikke noen solister med på konserten, så da unngår vi at det blir ensformig!

Hva slags repertoar vil Halden Storband presentere?

– Vi er innom det tradisjonelle, med komponister som Duke Ellington og Gershwin. Det blir en god del tradisjonell storbandmusikk. Vi skal innom Stars Fell on Alabama, og dessuten Basie Straight a head med Count Basie. Og så blir det litt jazzvals. Men vi skal spille en bluesmarsj også, arrangert av Lars Erik Gudim. Vi må ha med en bluesmarsj!

Tistedalsmusikken holder seg også til sitt tradisjonelle repertoar.

– Vi skal spille tradisjonell korpsmusikk, vi liker jo veldig godt å spille marsjer blant annet. Vi havner fort i Sverige, og skal spille tre marsjer derfra. Så har vi en vals, vi spiller vals både med storbandet og korpset. Valsetakt med Evert skal vi spille. Og så må vi innom musikalens verden en tur, vi skal spille musikk fra Les Miserables og Pirates of the Caribbean.

Tistedalens Musikforening.

Mandagens konsert blir den første helaftens samarbeidskonserten Tistedalsmusikken og Halden Storband gjør sammen.

– Det er naturlig for oss å samarbeide, det er jo en sterk kobling mellom storband og korps.  Man kan kanskje stille spørsmålet til musikerne i storbandet: hvem av dere er det som spiller i korps? Men her hos oss er det riktigere å spørre: hvem er det som ikke har spilt i korps? Det er ikke mange.

Både storbandet og korpset har lengtet etter å spille for folk, det er lenge siden de har kunnet rigge seg til i kultursalen og invitere haldenserne inn til konsert!

– Det er godt å komme i gang igjen, sier Arild, og vi har kommet skikkelig i gang igjen nå. Det blir rart å spille for folk igjen. Rart men gøy.

Her finner du billetter til mandagens konsert med Halden Storband og Tistedalens Musikforening.

Kommentarer

kommentarer