Konsert for sansene

Torsdag kveld går Det Norske Blåseensemble på scenen i Norges best bevarte barokkteater. På hodet har de helt nye parykker, kostymene sitter som støpt og publikum inviteres inn i et univers av operaperler fra barokken. 

Lillian Greni på Lillisverden har hatt en hektisk uke. Det er hun som har laget alle parykkene, og det er mye jobb bak hver av dem.
Tirsdag ble parykkene levert, og blåserne kunne for første gang prøve dem sammen med resten av kostymene. En av de som skal ikle seg barokkostyme, og glede publikum med musikk er Mona Bråthen Henriksen i Det Norske Blåseensemble. Hun gleder seg stort til forestillingene, og lover publikum en minneverdig opplevelse.
– Det setter en ekstra spiss på opplevelsen at vi har fått parykker og kostyme, til og med sminke har vi kjøpt inn. Vi gleder oss til å gå på scenen og ta med publikum på en reise gjennom barokken, sier hun.

operaperler

Fredrikshalds Teater, med sin ærverdige scene fra 1838, skal denne uken huse to konserter. Det er en på torsdag og en på lørdag, begge i forbindelse med Fredriksten Musikkfestuke.
På programmet står “Operaperler fra barokken”, og det fristes med historiske musikkperler fra kjente barokkomponister som Georg Friedrich Händel, Henry Purcell og Jean-Philippe Rameau. Perlene skal fremføres av mezzosopran Diana Moore fra England og sopran Ann-Helen Moen.
Mona Bråthen Henriksen forteller at dette blir en konsert for sansene, gjennom det visuelle og det musikalske. Det fristes med fine arrangementer, satt sammen av ensemblets egen Stian Aareskjold.
– Barokkmusikken spiller på et stort følelsesmessig register, fra det inderlige til ting det skikkelig svinger av, forklarer Henriksen.
Dette blir ikke som en hvilken som helst annen konsert, nettopp fordi det skal være på teateret. Byens mest intime scene, der publikum så godt som sitter sammen med musikerne mens de spiller. Noe nærmere enn følelsen av å være tilstede i barokken kommer du neppe på en god stund.

Kommentarer

kommentarer