Kommunen fraråder bading i Iddefjorden

Torsdag ettermiddag går kommuneoverlege Halvard Bø ut og fraråder bading i Iddefjorden.

I en melding på Halden kommunes nettsider går kommuneoverlege Halvard Bø ut og fraråder bading etter nye badevannsprøver tatt denne uken.

-De siste prøvene ble tatt denne uken – uke 33 – og resultatene viser at det nå ikke er akseptabel badevannskvalitet ved de fire badeplassene Bakke camping, Langholmen camping, Ystehede og Isebakke, heter det på kommunens nettsider. Alle disse fire badeplassene ligger ved Iddefjorden. Kommuneoverlegen fraråder derfor inntil videre bading på disse plassene.

Kommuneoverlegen tar jevnlig prøver av badevannet i Halden, og det er åtte utvalgte badeplasser det tas prøver fra. Allerede neste uke vil det tas nye prøver av badevannet.

Verre i indre havn

Nylig ble det kjent at Haldens Svømmeklub måtte avlyse sitt Open Water-arrangement i forbindelse med feiringen av klubbens hundreårsjubileum på lørdag. Prøvene i forkant av arrangementet avdekket dårlige vannforhold.

– Selv om badevannet ved badeplassene utover i Iddefjorden er dårlig nå, er det ikke i nærheten av det samme nivået som vises i indre havn, sier kommuneoverlegen. Det kan tyde på at vær og vind har bidratt til å forurensningen.

Andre alternativer

Dersom du har lyst til å ta en dukkert er det heldigvis flere alternativer i kommunen.

-De nye vannprøvene viser at det er god badevannskvalitet i Svalerødkilen og ved ferskvannsbadeplassene Vanninga, Kruseter og Store Erte, opplyser kommunen.

Foto: Nina Røsnæs

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer