Klassisk jul i Fredrikshalds teater

Mandag 17. desember arrangerer Eirik Haug Stømner klassisk julekonsert i Fredrikshalds teater med et knippe fine artister.

Det blir det femte året på rad Eirik tar med seg sine musikalske venner og lager julekonsert i teateret.

-Dette er en klassisk julekonsert med julemusikk i egne arrangementer og klassisk musikk av kjente klassiske komponister, forteller Eirik Haug Stømner.

Eirik opptrer ofte i tospann med den andre Eiriken i ensemblet, det vil si tenor Eirik Grøtvedt. Eirik er godt kjent for mange haldensere, og nå har han jaggu fått en av solistrollene i Opera Østfolds oppsetning av Il Trovatore på festningen i juni 2019. Foruten Eirik Grøtvedt på vokal og Eirik Haug Stømner på piano skal baryton Carl-Christian Kure synge, Jonas Østervold spille fiolin og Sebastian Dankel spille cello. 

-Denne konstellasjonen med to sangere, to strykere og piano  gir mange muligheter til både repertoar og arrangementer, sier Eirik. Når alle står på scenen sammen blir uttrykket symfonisk, men vi vil også by på stykker hvor enkeltmusikeren står i fokus. Vi er alle utøvere med klassisk skolering, så det vil naturligvis sette sitt preg på repertoarvalget, men forhåpentligvis klarer vi også å spre litt julestemning.

Det lille orkesteret er en kompisgjeng som spiller sammen titt og ofte utenom dette prosjektet også. De to Eirikene skal for eksempel spille sammen på Festpillene i Bergen i mai neste år. Og det er jo ikke akkurat småtteri. Men først altså, julekonsert i Fredrikshalds teater!

-Vi kan love både opera, lieder, kammermusikk, soloverker, juleklassikere og kanskje noen litt mer løsslupne overraskelser, forteller Eirik. Det vil bli både vakkert og virtuost, mektig og intimt, seriøst og humoristisk – kort sagt, en variert kveld! Og i pausen får dere gløgg og pepperkaker.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer