”Klassisk i teateret” slipper billettene i dag!

”Klassisk i Asak” har flyttet til Fredrikshalds teater og heter nå ”Klassisk i teateret”.

Vårprogrammet består av en stjernsopran, et vokalensemble som fremfører lystige, forførende og tåredryppende sanger av Brahms , samt en urfremføring av komponisten Marcus Paus.

– Når konsertene nå gjøres i teateret åpner det for at vi kan lage en helaften med enkel servering, informasjonen til dette legges ut på hjemmesiden vår, forteller initiativtaker Aasmund Kaldestad entusiastisk.

Hovedkonseptet er å få musikere av høy kvalitet til Halden, og Kammermusikk i Halden har nå gjennomført seks konserter med verdensnavn som Håvard Gimse og Eldbjørg Hemsing på plakaten. Andre utøvere har vært Eirik Grøtvedt, Eirik Haug Stømner, Sveinung Bjelland,  Magnus Staveland, Aage Kvalbein og Marita Kjetland Rabben.

Eldbjørg Hemsing og Håvard Gimse var i Asak kirke i august.

Vårens program har hovedvekt på vokalmusikk. Stjernesopranen Beate Mordal åpner sesongen med sin pianist Christian Westergaard. Mordal kjenner nok Haldenserne best som Pamina i Opera Østfolds oppsetning av Tryllefløyten i 2017. Her blir det både romanser og cabaretsanger, og konserten har fått navnet ”Allsidige sanger” – fra nordiske romanser til fransk cabaret”

Derretter kommer det Vestfold-baserte vokalensemblet Jarlsberg Vokal med ”Bramhsaften”, hvor Kaldestad selv synger tenor. De fremfører både Liebeslieder (op 52) og Ziegeunerlieder, og har med seg pianistene Ståle Hebæk Ødegåden og Margrete Moen Birkedal.

Sesongen avsluttes med to av Nordens fremste musikere, nemlig gitaristen Petter Richter og Christian Ihle Hadland en duo som høstet store lovord under Kammermusikkfestivalen i Stavanger i 2020. De kommer med en urfemførelse av den norske komponisten Marcus Paus.

Christian Ihle Hadland. Foto: Kim Laland.

Stavanger Aftenblads anmelder skrev blant annet ”Bedre representanter for det klassiske musikklivets nåværende blomstring i Norden er det umulig å forestille seg. Vi er svineheldige som får det i fanget,
midt i Vågen, i disse tider.”

– Vi føler oss også svineheldige som kan invitere folk til disse fantastisk konsertene i kanskje norges flotteste teater, avslutter Kaldestad

Billetter selges her!

Sesongbillett kjøper du her. :

Vårprogrammet:

3. februar

”Allsidige sanger” – fra nordiske romanser til fransk cabaret”

Beate Mordal – sopran

Christian Westergaard– klaver


17. mars

Bramhsaften

Lieberlieder op 52

Zigeunerlieder op 103 og 112

Jarlsberg Vokal:

May Britt Forsberg Hovdenak (sopran)

Runa Skramstad (mezzo

Aasmund Kaldestad (tenor)

Svein Tore Ringøen (bassbaryton)

 

Ståle Hebæk Ødegården – Klaver

Margrete Moen Birkedal – Klaver


21. april

Christian Ihle Hadland – klaver

Petter Richer – gitar

 

 

Kommentarer

kommentarer