Klassisk i teateret åpner med lokal stjernepianist 1. september

Haldens egen Eirik Haug Stømner kommer med solokonsert 1. september. Da åpner han sesongens første «Klassisk i teateret» i Fredrikshalds teater. Han kommer med et solid og kjent program med verker av Beethoven, Liszt og Chopin. Og ikke nok med det. Han er tilbake på plakaten i novemeber i samspill med en sterk trio bestående av den strålende fiolinisten Guro Kleven Hagen og den nye norske cello-stjerneskuddet, Amalie Stalheim. Han er med andre ord denne sesongens hovedutøver.

Våren 2018 fullførte Eirik Haug Stømner det prestisjefylte solistdiplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, som resulterte i solodebut med Kringkastingsorkesteret i Brahms’ første klaverkonsert, en konsert som siden ble sendt på NRK TV og Radio.

Stømner er tidligere vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og mottok en spesialpris for sin tolkning av Liszts beryktede h-mollsonate under den internasjonale pianofestivalen i Bolzano 2016. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris, som nummer 20 i rekken siden 1982. Av tidligere vinnere kan nevnes Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland, Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas.

Stømner har bred erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har vært solist med blant annet Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har spilt konserter over hele Europa. I 2018 var han med på NRKs minutt for minutt-sending i anledning Edvard Griegs 175-årsjubileun, og våren 2019 debuterte han ved Festspillene i Bergen. I 2020 ble han nok en gang invitert til Festspillene, og gjorde også en konsert under Oslo Kammermusikkfestival. Høsten 2018 ble han ansatt som akkompagnatør og pianolærer ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Her kan du se programmet for Klassisk i teateret høsten 2022.

Kommentarer

kommentarer