Klart for Sommerles 2016

Sommerles er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. (Gjelder også de som begynner i 1. klasse til høsten, og de som i sommer går ut av 7. klasse). Målet med kampanjen er å få flest mulig barn til å opprettholde og kanskje til og med forbedre leseferdighetene sine i løpet av en lang sommerferie.
Foto: Morten Brunslid

Poeng og premier
I år har Halden blitt med på en nettbasert lesekampanje. Flere Østfoldbibliotek testet ut dette i fjor, og tilbakemeldingene er at det ble godt mottatt av målgruppa. Barna lager seg en profil, velger et brukernavn, registrerer bøker de har lest og samler poeng og digitale trofeer for hver leste bok. Det vanker også fysiske, kule premier når de unge leserne når ulike nivåer. Ved å lese og svare på spørsmål til årets spesialskrevne sommerlesfortelling får man også ekstra poeng og digitale troféer. Vi håper og tror at dette vil falle i smak hos elevene i Haldenskolen!

Spesialskrevet fortelling
Den kjente fantasyforfatteren Mari Moen Holsve har skrevet en sommerlesfortelling som heter «En tyv i natten». Fortellingen er spesialskrevet for Sommerles 2016, og annenhver uke får barna en ny episode, med spennende oppgaver knyttet opp mot denne.

Vokser
Kampanjen startet som et samarbeid mellom Vestfold fylkesbibliotek / Vestfoldbibliotekene og Hortensfirmaet Snuti. Østfold kom med i fjor, og Halden blir altså med i år. Kampanjen fortsetter å vokse, i fjor var det 59 kommuner som deltok, og i år er dette antallet økt til nesten 200 kommuner rundt omkring i landet.

Artikkelen er skrevet av Halden bibliotek. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer