Klart for bursdagsfest!

I år fyller kulturskolen vår femti år! Hipp hurra! På søndag blir det bursdagsfest i kultursalen. Og dit bør du komme altså.

Jeg stikker en tur innom kulturskolen fredag kveld, for der er de selvfølgelig i full gang denne helgen. Det er to dager til jubileumsforestillingen i Brygga kultursal, og her er det alle mann til pumpene. Forestillingen skal gjennomgås, nå skal alt spikres! For et utrent øye (les: mitt) ser det ut som det rene kaos. Det danses, det synges, det trommes, det dirigeres og det diskuteres. Inn med danserne der, ut med flygelet der, inn med fiolinistene der og ut med gitaristene der, huj!

-Det er mye som skal stemme, ler Mona Baekken.

Hun har akkurat loset noen små ballerinaer inn på scenen og så ut igjen. Nå skal de små danserne skifte til nye kostymer, og Mona forsvinner etter.

Innspillene kommer fra alle kanter. Produsent Cecilie Jørstad sitter på gulvet med en haug papirer i fanget og roper instruksjoner og spørsmål hit og dit, alltid med et smil:

-Kan du sende inn danserne nå? Hvem bærer inn den der? Kan de platene ligger på gulvet?

Sjefen sjøl, Anne Navestad, løper hit og dit for å fikse ting. Hun skyver på flygel, hun flytter på krakker, setter på musikk og følger nøye med på prosessen. Det må bli bra det her, det er jo tross alt et femtiårslag vi snakker om. Vi får en prat med Anne etter gjennomgangen.

Kan du si noe om programmet for bursdagsfesten?

-Her blir de en spennvidde fra Grieg til trommeorkester, forteller Anne, og mye der i mellom. Alt fra små sjarmtroll til mer erfarne utøvere skal på scena. Det blir masse glede og følelser. Vi som skole får vist hvor stor variasjon av tilbud vi har på kulturskolen, og det er veldig bra.

Hvordan er det å være med som rektor på denne feiringen?

-Det er gøy for meg som relativt fersk rektor å få være med og markere et så stort jubileum. Jeg blir enda bedre kjent med elevene på denne måten, og det er veldig givende.

Halden Drum Corps skal tromme på søndag. Det er mye å glede seg til med andre ord!

Anne er fornøyd med teamet rundt forestillingen.

-Vi er veldig heldige som har med oss Cecilie Jørstad og Morten Milde som skal guide oss gjennom kvelden. Vi har også flinke foreldre som hjelper til, så dette blir helt knall. Jeg gleder meg veldig til forestilling. Og det er fortsatt ledige billetter!

Vil du være med og feire femtiårsdagen til Halden kulturskole? Forestillingen går av stabelen klokka 18 førstkommende søndag. Billetter finner du her.

Foto: Ellen Midtfjeld.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer