Klare til 17.mai

Tradisjonen tro inviterer Det Norske Blåseensemble til Gallakonsert. Dirigent Arvid Engegård og musikerne har den siste uken hatt prøver til konserten og kan love et program med lokale komponister, kombinert med høydepunkter fra nasjonalromantikken.

Billettene revet bort
Vi kunne for noen uker siden fortelle at Berg Sparebank gikk inn og sponset konserten, og samtidig gjorde Berg Sparebanks Gallakonsert til en gratiskonsert for Haldenserne. Billettene ble nærmest revet bort på et par dager kan Geir Rebbestad, direktør i DNBE fortelle.
– Vi er veldig glade for å ha med oss banken på denne konserten, og det er veldig hyggelig at haldenserne ønsker å komme på konserten. Vi har fått noen få billetter i retur nå, så det finnes en mulighet til å møte opp ved inngangen konsertdagen og se om man kan sikre seg en billett avslutter Rebbestad. Det finnes nå noen få returnerte billetter igjen, disse vil deles ut ved inngangen på konsertdagen.

EirikHaugStømner og Orkester 2

Pianotalent som solist
Eirik Haug Stømner begynte å spille piano som ni åring. Nå har har han blitt 22 år og er inne i sitt siste år på bachelorstudiet i klaver ved Norges Musikkhøgskole. Siden hans pianokarriere startet har han vunnet flere priser, deltatt på masterklasser med noen av verdens fremste pianister, spilt en rekke konserter i inn og utland og ikke minst gjort seg godt bemerket på hjemmebane i Halden som en allsidig musiker.
– Jeg har vært så heldig å spille med orkesteret tidligere, og har siden jeg fikk spørsmål om å være med på konserten gledet meg veldig. Greigs a-moll konsert er en av de mest spilte pianokonserter vi har, og står på repertoaret til kjente pianister over hele verden. A-moll konserten har «alt», her er det klare referanser til norsk folkemusikk, man kan briljere teknisk og man får vist sine mer ømme sider som musiker kan Eirik Haug Stømner fortelle. I tillegg til Eirik vil også kveldens dirigent Arvid Engegård være solist i Svendsens Romance for fiollin.

Programmet
Orkesteret har valgt ut et variert program for konserten. Den starter med Johan Halvorsen sin kjente Bjoarenes inntogsmarsj. Videre i programmet får publikum høre Griegs sin Sørgemarsj til Rikard Nordraak. Nordraak er som kjent komponisten til Ja, Vi Elsker. Han døde som 23 åring, og da hans gode venn Edvard Grieg fikk høre om dødsfallet komponerte han en Sørgemarsj tilegnet Nordraak. Det er i år 150 år siden Nordraak døde, og DNBE hedrer han med Sørgemarsjen samt Nordraaks orkestersuite Nordraakiana på konserten. Konserten avsluttes på tradisjonelt vis med en marsj av Haldens egen marsjkomponist, og norges marsjkonge, Oscar Borg og selvfølgelig Ja, Vi elsker.

Artikkelen er levert av  Det Norske Blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer